- Home
- Justiţie
- (06.10.2021, 20:33)
- Ramona Cornea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Munca de oriunde este o tendinţă adoptată din ce în ce mai mult de angajaţi şi companii. Ce prevederi legale trebuie să adopte angajatorii
Telemunca a devenit noul normal în piaţa muncii, iar acum există o tendinţă tot mai mare în rândul companiilor de a adopta Work From Anywhere - munca de oriunde, un mod de lucru cu beneficii clare atât pentru angajaţi, cât şi pentru angajatori.
Urmărește
527 afișări
„Pentru angajaţii care lucrează remote din alte jurisdicţii, angajatorii trebuie să fie atenţi la regulile stipulate în Directiva 96/71 / CE privind lucrătorii detaşaţi. Indiferent de legea aplicată relaţiei de muncă, angajaţii ar trebui să beneficieze de condiţiile de muncă din statul membru UE de unde îşi realizează activitatea. Aceste beneficii sunt legate de perioadele maxime de muncă, perioadele minime de odihnă, perioada minimă de concediu plătit“, a spus Cătălin Micu, partener în cadrul casei de avocatură Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners – ZRVP, în cadrul unui eveniment organizat de Asociaţia Business Service Leaders în România (ABSL).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Războiul din Ucraina. Zelenski: Forţele ruse şi nord-coreene au suferit pierderi importante în luptele din sudul regiunii ruse Kursk
-
ZF: Cât de mult s-au mai restructurat băncile în anul 2024?
-
Ion Cristoiu: Sindromul Tergiversării la Români
De asemenea, avocatul a menţionat aplicarea legislaţiei ţării de unde angajatul lucrează în regim de work from anywhere în ceea ce priveşte salariul minim şi plata orelor suplimentare, sănătatea şi securitatea muncii, măsurile de protecţie pentru femeile însărcinate sau pentru cele care au născut recent, egalitatea măsurilor aplicate pentru femei şi bărbaţi, precum şi plata costurilor legate de transport, cazare sau masă pentru angajaţii care călătoresc în interes de muncă. Codul Muncii din România se aplică şi în cazul cetăţenilor care lucrează pentru companii din străinătate, mai spune el.
Cătălin Micu, partener în cadrul casei de avocatură Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners – ZRVP: Codul Muncii din România se aplică şi în cazul cetăţenilor care lucrează pentru companii din străinătate
Conform legislaţiei din România, munca de oriunde poate fi implementată fie sub formă de telemuncă, precum şi în forma de muncă de la domiciliu, a spus Oana Marinescu, senior associate în cadrul ZRVP. De asemenea, ea a vorbit şi despre dezavantajele telemuncii în această perioadă.
„Trebuie avute în vedere şi dezavantajele telemuncii, având în vedere că nu se poate ţine evidenţa orelor lucrate. De asemenea, trebuie să luăm în considerare şi că nu se mai face instruirea angajaţilor în ceea ce priveşte protecţia muncii, instruire care ar trebui să fie efectuată pentru fiecare loc de muncă. Mai mult, telemunca implică riscuri legate de securitatea cibernetică şi protecţia datelor“, a spus ea în cadrul aceluiaşi eveniment.
În ceea ce priveşte munca de acasă, avantajele ar fi reducerea mobilităţii angajaţilor, mai puţine riscuri legate de protecţia muncii şi, de asemenea, faptul că angajatorul nu are obligaţia de a lua măsuri pentru a evita izolarea angajaţilor.
„Dezavantajele sunt legate de o flexibilitate redusă pentru că activitatea este realizată mereu din acelaşi loc, precum şi de faptul că angajaţii pot fi distraşi uşor de la muncă de activităţile pe care trebuie să le facă prin gospodărie“, a concluzionat Oana Marinescu.
Citește pe alephnews.ro: Crin Antonescu își suspendă candidatura la prezidențiale și acuză Coaliția PSD-PNL-UDMR că l-a lăsat „singur în campanie”
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum arată vila de 1 milion de euro în care locuiesc Ștefan Bănică Jr. și Lavinia Pîrva. Casa este construită pe 4 nivele
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe