Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătăţii, şi deputat PNL, acuzat de DNA Iaşi de luare de mită de la pacienţi / Reacţia celui vizat / Partidul i-a făcut deja vânt

Fostul ministru al Sănătăţii din Guvernul Orban, Nelu Tătaru (52 de ani), este acuzat de DNA Iaşi de luare de mită de la pacienţi.

Urmărește
1238 afișări
Imaginea articolului Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătăţii, şi deputat PNL, acuzat de DNA Iaşi de luare de mită de la pacienţi / Reacţia celui vizat / Partidul i-a făcut deja vânt

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătăţii, şi deputat PNL, acuzat de DNA Iaşi de luare de mită de la pacien

UPDATE Nelu Tătaru: Nu am condiţionat actul medical şi nu am cerut niciodată bani

Joi, la ieşirea de la audieri, Nelu Tătaru a declarat că nu a condiţionat actul medical, nu a cerut niciodată bani, iar dacă există probe video despre luarea de mită, ar vrea să le vadă.

În plus, Nelu Tătaru spune că nu ştie nici măcar de la cine ar fi putut pleca acuzaţia.

„Vă spun în continuare, sunt nevinovat. Mi-am făcut doar meseria de medic”, spune fostul ministru.

Avocata acestuia a adăugat că acuzaţia este într-adevăr de dare de mită, însă se vorbeşte despre „persoane nespecificate”.

Conform unor surse, DNA cere Camerei Deputatilor ridicarea imunităţii lui Nelu Tătaru pentru a i se face percheziţiile la domiciliu, având în vedere acuzaţiile de luare de mită.

Surse judiciare arată ca foarte probabil fostul ministru al Sănătăţii va fi pus sub măsura preventivă a controlului judiciar.

Între timp, Nelu Tătaru. bănuit de luare de mită, a fost exclus din funcţiile din PNL şi nu va deschide lista pentru Camera Deputaţilor.

UPDATE Se cere ridicarea imunităţii

DNA cere Camerei Deputatilor ridicarea imunităţii lui Nelu Tătaru pentru a i se face percheziţiile la domiciliu, având în vedere acuzaţiile de luare de mită. Surse judiciare arată ca foarte probabil fostul ministru al Sănătăţii va fi pus sub măsura preventivă a controlului judiciar.

UPDATE Nelu Tătaru a fost exclus din funcţiile din PNL

Nicolae Ciucă a anunţat decizia BPN în ceea ce-l priveşte pe liderul filialei PNL din Vaslui, deputatul Nelu Tătaru.

„La propunerea mea a fost eliberat din funcţia de preşedinte de filială şi desigur, la nivelul grupului se vor lua măsuri pentru a vacanta poziţia de preşedinte al Comisiei de Sănătate”, a spus Ciucă.

Interimatul la filiala Vaslui va fi asigurat de Varujan Vosganian.

UPDATE PNL se pregăteşte să-i facă vânt

Nelu Tătaru (52 de ani) este medic chirurg şi fost manager al Spitalului Municipal Dimitrie Castroian din Huşi, Vaslui.
 
Surse judiciare susţin că lui Tătaru, care ar fi fost filmat în timp ce lua mită, i se impută sume mici de bani pe care le lua de la pacienţi, în calitate de chirurg, în peste 100 de acte materiale.
 
Deputatul PNL va fi dus la audieri la DNA Iaşi. Tătaru este şi preşedinte PNL Vaslui şi comunicator PNL.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici