Nicolicea cere Parchetului ICCJ să se autosesizeze în privinţa lui Macovei

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a anunţat, miercuri, că cere Parchetului ICCJ să se autosesizeze faţă de fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei pentru că a promovat proiectul de lege ANI care propunea eliminarea sancţiunii de confiscare a averilor nejustificate ale demnitarilor.

Urmărește
22 afișări
Imaginea articolului Nicolicea cere Parchetului ICCJ să se autosesizeze în privinţa lui Macovei

Nicolicea cere Parchetului ICCJ să se autosesizeze în privinţa lui Macovei (Imagine: Mediafax Foto)

Nicolicea a precizat, într-o conferinţă de presă, că Monica Macovei se face vinovată de faptul că proiectul ANI, promovat de ea, propunea abrogarea sancţiunii de declarare ca incompatibili a parlamentarilor care erau dovediţi că aveau o avere nejustificată.

El a spus că solicită Parchetului ICCJ să ceară preşedintelui Traian Băsescu să ia măsuri de începere a urmăririi penale faţă de fostul ministru al Justiţiei pentru aceste motive.

Eugen Nicolicea a arătat că Monica Macovei a lansat un atac "fără precedent" la adresa Curţii Constituţionale, declarând că judecătorii Curţii ar trebui să răspundă penal pentru decizia potrivit căreia miniştrii care sunt şi parlamentari nu pot fi cercetaţi decât cu acordul Camerei Deputaţilor sau al Senatului. "Exact argumentele pe care Monica Macovei le-a adus în atacul său la adresa Curţii Constituţionale se potrivesc mult mai bine Monicăi Macovei în cazul proiectului ANI", a spus Nicolicea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici