- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Parchetul General cere urmărirea penală a lui Şereş
Parchetul instanţei supreme a sesizat, luni, Preşedinţia cu privire la Ioan Codruţ Şereş, fost Ministru al Economiei şi Comerţului, pentru care s-a început urmărirea penală în decembrie anul trecut, însă modificările legislative recente impun o nouă cerere de aviz din partea preşedintelui.
Parchetul General cere urmărirea penală a lui Şereş
Biroul de presă al Ministerului Public înformează că în temeiul articolului 16 din Legea nr.115/1999, privind responsabilitatea ministerială şi având în vedere Decizia 665 din 5 iulie 2007 a Curţii Constituţionale, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a solicitat, în două cauze, preşedintelui României învestirea Comisiei Speciale pentru analiza sesizărilor cu privire la săvârşirea unei infracţiuni în exerciţiul funcţiunii de către membrii Guvernului, referitor la Şereş Ioan Codruţ, fost Ministru al Economiei şi Comerţului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
-
Finlanda crede că o navă din flota fantomă a Rusiei a tăiat cablul submarin din Marea Baltică
-
Thailanda se alătură BRICS ca stat partener
În primul dosar, numărul 147/D/P/2007, al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), se efectuează cercetări faţă de Zsolt Nagy şi Şereş Ioan Codruţ sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trădare prin transmitere de secrete şi constituirea unui grup infracţional organizat care acţionează în mod coordonat în scopul divulgării secretului economic, precizează sursa citată.
La data de 5 decembrie 2006 procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a adresat o cerere similară, dar Comisia special instituită s-a desesizat întrucât Şereş Ioan Codruţ nu mai avea calitatea de ministru.
Prin Decizia 665 din 5 iulie 2007 a Curţii Constituţionale s-a admis excepţia de neconstituţionalitate a disp. art. 23 alin. 2 şi 3 din Legea nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, motiv pentru care procedura specială de cercetare a miniştrilor care au comis infracţiuni în exerciţiul funcţiei lor se aplică şi foştilor membri ai Guvernului.
În cel de-al doilea dosar, nr.151/D/P/2005 al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism se efectuează cercetări privind săvârşirea infracţiunilor de subminare a economiei naţionale şi sprijinire a unei asociaţii infracţionale, de către Şereş Ioan Codruţ, în cauză fiind dispusă începerea urmăririi penale faţă de mai multe persoane cu rol decizional în cadrul SC Hidroelectrica SA.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO