Poliţiştii clujeni l-au identificat pe suspectul în cazul spargerii unei bănci, dar acesta a fugit

Poliţiştii clujeni l-au identificat, luni noaptea, pe principalul suspect în cazul spargerii unei bănci din comuna clujeană Floreşti, dar acesta a dispărut de la domiciliu înainte de fi prins, deşi iniţial surse din Poliţie declaraseră că bărbatul fusese prins.

Urmărește
1 afișare
Imaginea articolului Poliţiştii clujeni l-au identificat pe suspectul în cazul spargerii unei bănci, dar acesta a fugit

Suspect în cazul spargerii de la filiala Floreşti a BT, reţinut de poliţişti

Iniţial, surse din cadrul Poliţiei susţineau că suspectul a fost prins, însă comisarul Ioan Păcurar, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că suspectul a fost identificat, dar nu şi prins.

Potrivit sursei citate, spargerea a avut loc sâmbătă spre duminică, iar hoţii au intrat în bancă prin restaurant, după ce au tăiat peretele construit dintr-o tablă de oţel, vată de sticlă şi rigips.

Păcuraru a explicat că, punând cap la cap informaţiile pe care le avea, după ce a "creionat" un cerc de suspecţi, Poliţia a redus cercul la o singură persoană, un tânăr de 31 de ani din Cluj, care a lucrat la amenajarea sediului şi cunoştea toată clădirea, astfel putând fi explicată precizia cu care a fost tăiat peretele. Imediat după ce s-a aflat de furt, poliţiştii au declanşat cercetări şi audieri, neexcluzând nicio variantă.

Suspectul este Banyai Tibor, cu antecedente penale, el fiind acuzat de comiterea mai multor furturi. Bărbatul a dispărut de duminică de la domiciliu şi a fost dat în consemn. Comisarul Ioan Păcurar a mai spus că la domiciliul unei rude din Floreşti au fost găsite mai multe unelte. Potrivit sursei citate, din toată suma furată (aproximativ 250.000 de lei) au fost recuperaţi 2.000 de lei. Suspectul nu avea ocupaţie.

"Suspectul a dat bani unor cunoştinţe, doar aceste sume fiind recuperate de poliţişti. Nu există filmări video din interiorul băncii, urmele lăsate la faţa locului şi investigaţiile poliţiştilor au dus la identificarea suspectului. Poliţia continuă cercetările şi încearcă să recupereze prejudiciul. Sistemul de siguranţă de la bancă nu a fost deficitar. Ar fi bine să-şi aleagă mai bine firmele de construcţii oamenii care lucrează la sedii de bănci. Poliţia nu a stabilit încă dacă Banyai a părăsit sau nu ţara, el fiind dat în consemn de ieri (luni seara - n.r)", a mai declarat Păcurar.

Păcurar a mai spus că agenţia avea un sistem de supraveghere legat la o firmă de pază, dar că acesta nu a înregistrat nimic.

Poliţia a dat publicităţii o fotografie cu suspectul şi cine poate da relaţii despre acesta este rugat să se adreseze Poliţiei.

O sucursală a băncii Transilvania, din localitatea Floreşti, judeţul Cluj, a fost spartă, în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Banca Transilvania a confirmat incidentul, într-un comunicat de presă remis luni şi a susţinut că din seiful băncii de la Agenţia din Floreşti a fost sustrasă, de către persoane necunoscute, suma de: 197.000 de lei, 9.000 de euro şi 3.000 de dolari.

Potrivit sursei citate, incidentul a fost constatat în dimineaţa zilei de luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici