- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Poliţistul cercetat alături de Cioacă se va întoarce la funcţia deţinută anterior- surse -
Conducerea Poliţiei Române va dispune ca subcomisarul Marius Sebastian Breazu, cercetat într-un dosar privind violarea corespondenţei Elodiei Ghinescu, alături de soţul acesteia, Cristian Cioacă şi de o altă persoană, să se întoarcă la unitatea de la care a plecat, pe o funcţie similară.
Surse poliţieneşti au declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că poliţistul, întors în dimineaţa aceleiaşi zile din misiunea din Timorul de Est, va trebui să se întoarcă, potrivit dispoziţiei ce urmează să fie dată de Poliţia Română, la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Braşov.
Superiorii lui Breazu din cadrul IPJ Braşov urmează să ia măsurile ce se impun în cazul său.
Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Braşov, Emil Rada, a declarat MEDIAFAX că ofiţerul nu se va întoarce la Braşov, motivând că nu este angajatul inspectoratului, ci al IGPR, apreciind informaţia drept o "dezinformare".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce trebuie să știi despre alegerile prezidențiale și referendumul din 24 noiembrie? Aproape 19.000 de secții de votare vor fi deschise pe teritoriul României începând cu ora 07:00
-
Adrian Sârbu: Votezi cu tine sau cu un om care te minte în fiecare zi? Duminică du-te şi pune ştampila pe alb!
-
Alegeri prezidenţiale. Peste 218.000 de români au votat în străinătate până la ora 22.00
-
Preşedintele AEP s-a întâlnit cu observatorii internaţionali acreditaţi la alegerile din România
După ce a negat că subcomisarul Marius Sebastian Breazu se va întoarce ca poliţist la Braşov, apreciind că detalii despre caz ar trebui obţinute de la DIICOT, nu de la instituţia pe care o reprezintă, comisarul-şef Rada a replicat scurt: "O să vină, nu pe o funcţie similară, ci pe o funcţie care se va găsi, dacă se va găsi. Ei sunt pe statul (de plată - n.r.) IGPR-ului, nu la noi (al Inspectoratului - n.r.). Cei care pleacă în misiuni sunt pe statul IGPR-ului, nu mai sunt angajaţii noştri".
Ministerul Public a comunicat pentru MEDIAFAX că DIICOT nu are nicio implicare în privinţa transferului poliţistului, acesta urmând a fi doar audiat la DIICOT - Serviciul Teritorial Braşov care a demarat ancheta în cazul ofiţerilor Marius Sebastian Breazu şi Cristian Cioacă, precum şi a hacker-ului Marian Adrian Niţu pentru accesarea nelegală a e-mail-urilor avocatei Elodia Ghinescu.
Potrivit articolului 65 din Statutul poliţistului (Legea 360 din 6 iunie 2002), "în cazul în care împotriva poliţistului s-a început urmărirea penală sau acesta a fost trimis în judecată, menţinerea sa în activitate se hotărăşte după soluţionarea definitivă a cauzei, cu excepţia situaţiei în care a comis şi alte abateri disciplinare, când operează procedura disciplinară obişnuită".
Acelaşi act normativ stipulează că poliţistul faţă de care s-a pus în mişcare acţiunea penală sau care este judecat în stare de libertate ori liberat provizoriu pe cauţiune este pus la dispoziţie.
De asemenea, poliţistul arestat preventiv se suspendă din funcţie.
"Poliţistul pus la dispoziţie îndeplineşte numai acele sarcini şi atribuţii de serviciu stabilite în scris de şeful unităţii de poliţie şi beneficiază de drepturile băneşti corespunzătoare gradului profesional pe care îl are, la nivelul de bază, precum şi de celelalte drepturi prevăzute în prezenta lege", mai prevede actul normativ amintit.
Punctul final al articolului invocat precizează că "în cazul în care s-a dispus scoaterea de sub urmărire penală ori achitarea, precum şi în cazul încetării urmăririi penale ori a procesului penal, poliţistul va fi repus în toate drepturile anterioare, inclusiv compensarea celor de care a fost privat pe perioada punerii la dispoziţie, respectiv a suspendării din funcţie, potrivit competenţelor stabilite prin ordin al ministrului administraţiei şi internelor".
Surse din Poliţie anunţau, recent, că au început procedurile de aducere în ţară, din Timorul de Est, a subcomisarul Marius Sebastian Breazu, ofiţerul de poliţie judiciară de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Braşov, cercetat alături de Cristian Cioacă pentru violarea corespondenţei avocatei Elodia Ghinescu.
Surse din Poliţie declarau că subcomisarul Marius Sebastian Breazu a plecat în Timorul de Est la data de 9 ianuarie, acesta participând la o misiune de pace a ONU.
Poliţistul Cristian Cioacă, suspectat de uciderea soţiei sale Elodia Ghinescu, dispărută în 29 august 2007, a fost reţinut, marţea trecută, pentru 24 de ore, de procurorii braşoveni, într-un alt dosar, fiind acuzat de violarea corespondenţei, respectiv de accesarea ilegală a căsuţei electronice a Elodiei Ghinescu. Curtea de Apel Braşov a decis punerea în libertate a lui Cioacă, după expirarea ordonanţei de reţinere. Decizia a fost atacată de procurori, aceasta urmând să fie judecată de instanţa supremă în 24 ianuarie.
În aceeaşi situaţie se află şi Marius Adrian Niţu, cercetat în acelaşi dosar.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO