Primarul din Sângeorgiu de Mureş, trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu

Primarul comunei mureşene Sângeorgiu de Mureş, Vizi Iosif, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată şi în formă continuată, şi abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, în legătură cu retrocedări de terenuri.

Urmărește
304 afișări
Imaginea articolului Primarul din Sângeorgiu de Mureş, trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu

Primarul din Sângeorgiu de Mureş, trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu (Imagine: Mediafax Foto)

În rechizitoriu, procurorii anticorupţie susţin că perioada martie 2003 – august 2004, în calitate de primar, Vizi a emis patru dispoziţii, retrocedând unor persoane fizice din comună un teren de aproape 59.000 de metri pătraţi, teren aflat în proprietatea publică a statului român şi în administrarea Staţiunii de Cercetare, Dezvoltare şi Creştere a Bovinelor Sângeorgiu de Mureş, alături de construcţiile anexe, şi acestea aflate în domeniul public sau privat al statului. El ar fi încălcat astfel prevederile Legii 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv în perioada 6 martie 1945 – 22 decembrie 1989.

"În plus, inculpatul a emis dispoziţiile respective în condiţiile în care, la data de 12 iunie 2007, o parte din clădirile aflate în domeniul privat al statului şi în administrarea Staţiunii de Cercetare, Dezvoltare şi Creştere a Bovinelor Sângeorgiu de Mureş, fuseseră adjudecate prin licitaţie publică de către şase firme private din judeţul Mureş, prin aceasta cauzând o vătămare intereselor legale ale acestor societăţi comerciale şi un prejudiciu de 329.148 de euro", se arată într-un comunicat al DNA.

Conform sursei citate, respectivele clădiri fuseseră vândute în cadrul unei proceduri de executare silită organizată de Administraţia Finanţelor Publice Târgu Mureş.

Imediat după retrocedare, persoana beneficiară a vândut terenul respectiv unei alte persoane fizice, la un preţ subevaluat. În cauză, Ministerul Economiei şi Finanţelor – Agenţia Naţională de Administrare Fiscală – Direcţia Generală a Finanţelor Publice Mureş s-a constituit parte civilă cu suma de 2,8 milioane de euro, reprezentând valoarea terenului retrocedat şi a unei părţi din clădiri.

În vederea recuperării prejudiciului, s-a dispus sechestru asigurătoriu asupra unui imobil care îi aparţine primarului, se mai arată în comunicat.

Dosarul întocmit de Serviciul Teritorial Mureş al DNA va ajunge pe rolul Judecătoriei Târgu Mureş.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici