- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Proces intentat de poliţişti împotriva MIRA pentru recuperarea primelor restante
Instanţa a amânat, marţi, judecarea procesului intentat de poliţiştii Autorităţii pentru străini împotriva MIRA, pentru recuperarea primelor de vacanţă restante din 2004-2006 şi a sporului de fidelitate din 2005, liderii sindicali nefiind încă mandataţi de sindicalişti.
Instanţa a amânat procesulpentru 11 septembrie, cerând sindicaliştilor ca pană la acest termen să dovedească cu mandat din partea sindicaliştilor că îi reprezintă.
Preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), Marin Gruia, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că singura soluţie este ca cei 30 de poliţişti ai Autorităţii pentru străini care îşi cer drepturile în acest proces să vină pe 11 septembrie în sala de judecată. "Legea îmi permite să fac acţiuni în numele sindicatului, prin cererea instanţei de a aduce mandat din partea membrilor de sindicat se îngrădeşte activitatea sindicală", a explicat Gruia.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
-
FSB susţine că a dejucat comploturile ucrainene de a ucide ofiţeri de rang înalt
-
China va construi cel mai mare baraj hidroenergetic din lume în Tibet
-
Un mare producător de maşini donează un milion de dolari pentru inaugurarea lui Donald Trump la Casa Albă
În opinia liderului sindical, judecătorul din acest proces şi-a depăşit atribuţiile.
La nivel naţional sunt aproximativ 60.000 de poliţişti care urmează să-şi primească aceaste drepturi băneşti,Înalta Curtehotărând în data de 5 februarie catoţi sindicaliştiisă îşi ia banii restanţi, însă hotărârea nu a fost publicată în MonitorulOficial şi astfel nu este obligatorie pentru toate instanţele din ţară.
Sunt instanţe în ţară care au dat dreptate sindicaliştilor şi în cazurile în care grupurile celor care trebuia să-şi recupereze drepturile erau mai mici, aceştia au luat bani, în celelalte cazuri nu, pentru căsunt necesaresuplimentări de la buget.
Gruia spune că nu Ministerul Internelor şi Reformei Administrative este de vină pentru acest lucru, ci Guvernul şi Ministerul Finanţelor care se împotrivesc.
Pe de altă parte, Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din cadrul MIRA, afiliat la Cartel Alfa, a hotărât declanşarea conflictului de interese cu ministerul, din cauza refuzului angajatorului de a negocia contractul colectiv de muncă pentru personalul civil şi a acordului privind condiţiile de muncă pentru personalul cu statut special, respectiv drepturile şi obligaţiile poliţiştilor, declara, joi, într-o conferinţă de presă, secretarul general al sindicatului, Toader Paraschiv.
"Nu am solicitat drepturi suplimentare, ci doar un contract care să stabilească clar care ne sunt drepturile şi obligaţiile, fără să cerem majorarea salariilor, ci doar să se respecte programul de lucru, condiţiile de muncă, eliminarea discriminărilor", preciza Paraschiv.
Liderul sindical a anunţat viitoare proteste, împreună cu colegii din poliţiile europene, ocazie cu care vor cere public demisiile celor care au venit în acest minister "pentru a face ceva doar pentru ei nu şi pentru semenii lor, prin menţinerea unui climat cazon, împiedicând, cu orice preţ, pătrunderea principiilor şi instrumentelor democratice în activitatea instituţiei".
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.