- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Procesul FNI, amânat din nou după ce Vântu nu s-a prezentat pentru a fi audiat
Sorin Ovidiu Vântu, citat pentru a cincea oară cu mandat de aducere pentru a fi audiat ca martor în procesul privind prăbuşirea FNI, nu s-a prezentat nici la termenul de luni, Curtea de Apel Bucureşti hotărând recitarea lui şi a celuilalt martor din dosar pentru următorul termenul din 12 mai.
Procesul FNI, amânat din nou după ce Vântu nu s-a prezentat pentru a fi audiat (Imagine: Mediafax Foto)
Pentru că mandatul de aducere şi citarea la procesul Fondului Naţional de Investiţii (FNI) a lui Sorin Ovidiu Vântu nu au ajuns la dosar până la termenului de luni, instanţa Curţii de Apel Bucureşti a decis recitarea omului de afaceri şi a celuilalt martor şi a stabilit un nou termen de judecată pentru 12 mai.
Ioana Maria Vlas, judecată în libertate în dosarul privind prăbuşirea Fondului Naţional de Investiţii (FNI), a venit, luni, la Curtea de Apel Bucureşti, unde a discutat, după proces, cu păgubiţii fondului. Aceştia i-au pus mai multe întrebări şi au cerut explicaţii în legătură cu prăbuşirea FNI.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gabriel Cotabiță a murit la vârsta de 69 de ani
-
Peste 100.000 de români au votat în străinătate la alegerile prezidenţiale
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
-
Vin banii europeni. Cum pot companiile să obţină finanţare de peste 1 milion de euro şi ce condiţii trebuie să bifeze
"Eu cred că ar trebui să mergem mai departe", i-a spus Ioana Maria Vlas unui păgubit al fondului.
Întrebată de un păgubit dacă Fondul Naţional de Acumulare a sponsorizat partidele politice, Ioana Maria Vlas a spus că nu are cunoştinţă despre acest lucru.
Cea care a cerut audierea lui Sorin Ovidiu Vântu a fost Ioana Maria Vlas, care a motivat că omul de afaceri a fost scos de sub urmărire penală în rechizitoriul Ministerului Public, deşi ar fi fost beneficiarul unor sume importante din fondul de investiţii. Vlas a mai susţinut că Vântu ar trebui să aibă cel puţin calitatea de instigator sau de complice.
La termenul din 4 aprilie, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu a fost amendat cu 5.000 de lei pentru că nu s-a prezentat la proces pentru a fi audiat. Curtea de Apel Bucureşti a constatat faptul că Vântu avea cunoştinţă de termen, poliţia transmiţând mandatul de citare, însă acesta a refuzat să se prezinte.
În 18 februarie, Curtea de Apel Bucureşti a dispus emiterea unui mandat de aducere pe numele omului de afaceri Sorin Ovidiu Vântu, după ce acesta nu a răspuns citaţiilor. Vântu şi-a schimbat domiciliul din strada Paris-sectorul 1 al Capitalei în comuna Corbeanca, astfel că instanţa a decis, în 3 martie, citarea acestuia la adresa corectă pentru a fi adus de poliţişti la termenul procesului FNI stabilit pentru 17 martie, când s-au prezentat acte medicale care ar fi atestat imposibilitatea prezentării omului de afaceri în faţa instanţei.
Ioana Maria Vlas, fostul administrator al SOV Invest, a fost condamnată la 13 ani de închisoare pentru înşelăciune, fals în înscrisuri şi abuz în serviciu în formă calificată, iar Nicolae Popa - fost director al grupului de firme Gelsor şi membru al Consiliului de Încredere al Sov Invest - la 15 ani de închisoare, pentru înşelăciune şi fals în înscrisuri.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO