Procesul lui Hayssam s-a încheiat, instanţa supremă fiind aşteptată să dea un verdict

Procesul omului de afaceri sirian Omar Hayssam, condamnat în primă instanţă la 20 de ani de închisoare pentru implicare în răpirea a trei jurnalişti români în Irak, s-a încheiat, luni, instanţa supremă fiind aşteptată să dea un verdict după ce pledoariile apărării şi acuzări au fost ascultate.

Urmărește
1 afișare
Imaginea articolului Procesul lui Hayssam s-a încheiat, instanţa supremă fiind aşteptată să dea un verdict

Procesul lui Hayssam s-a încheiat, instanţa supremă fiind aşteptată să dea un verdict

Avocaţii sirianului au cerut, la termenul de luni, casarea decizia instanţei Curţii de Apel Bucureşti şi trimiterea dosarului pentru rejudecare. Apărătorii lui Hayssam au mai solicitat instanţei ca în cazul în care nu admite rejudecarea dosarului, să schimbe încadrarea juridică a faptelor în cazul lui Omar Hayssam.

Totodată, avocaţii au arătat că instanţa de fond nu a dat o decizie finală legală în acest dosar întrucât nu au administrat aproximativ 24 de probe care constau în audierea unor martori importanţi, partipanţi la evenimentele din perioada în care cei trei jurnalişti români au fost răpiţi în Irak.

"Nu vrem în mod absurd achitarea lui Hayssam, ci vrem aflarea adevărului", a mai spus unul din avocaţii sirianului.

Apărătorii lui Hayssam au criticat-o din nou pe Sofica Dumitraşcu, judecătoarea de la Curtea de Apel Bucureşti care s-a ocupat de acest caz, spunând că nu avea experienţa necesară pentru a judeca o astfel de cauză şi arătând că de la statutul de avocat, aceasta a trecut direct la statutul de judecător.

"S-a văzut modul în care a condus această cercetare judecătorească. Doamna Sofica Dumitraşcu a trecut direct de la avocat la judecător", a declarat unul din avocaţii lui Omar Hayssam.

Pe de altă parte, apărătorii lui Hayssam au mai spus că încadrarea faptelor în cazul clientului lor este greşită, că acesta nu s-ar fi asociat şi nu ar fi constituit o grupare în scopul săvârşirii de acte teroriste.

"Nu spunem că Omar Hayssam este nevinovat, ci că a fost subiectul unui proces departe de respectarea drepturilor omului. Munaf a fost subiectul unei înşelătorii a procurorilor români, a fost folosit ca troc pentru condamnarea lui Omar Hayssam, procurorii promiţându-i că va fi consul onorific al Irakului în România", a declarat avocatul Ion Cazacu în faţa instanţei.

Ovidiu Ohanesian a cerut menţinerea sentinţei Curţii de Apel Bucureşti în cazul lui Omar Hayssam, iar Sorin Mişcoci a spus că este de acord cu cererea procurorului de respingere a recursului omului de afaceri sirian. Marie-Jean Ion nu a fost reprezentată de niciun avocat la termenul de luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici