Procurorul Alexandru Lele şi cei doi fraţi cu care s-a bătut, puşi sub învinuire

Procurorul Alexandru Lele a fost pus sub urmărire penală pentru loviri şi alte violenţe şi distrugeri, iar fraţii Adrian şi Gabriel Ilieş pentru violare de domiciliu şi vătămare corporală, în dosarul deschis în urma altercaţiei de anul trecut, dintre cei trei.

Urmărește
231 afișări
Imaginea articolului Procurorul Alexandru Lele şi cei doi fraţi cu care s-a bătut, puşi sub învinuire

Procurorul Alexandru Lele şi cei doi fraţi cu care s-a bătut, puşi sub învinuire

Potrivit unor surse judiciare, procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au început urmărirea penală împotriva procurorului Alexandru Lele pentru distrugere, loviri şi alte violenţe, în dosarul deschis pe marginea plângerii formulate de fraţii Adrian şi Gabriel Ilieş, acuzaţi că l-au agresat vara trecută pe magistrat pe motiv că au claxonat în faţa casei sale.

În acelaşi dosar, procurorii au dispus începerea urmăririi penale şi împotriva celor doi fraţi orădeni, pentru violare de domiciliu şi vătămare corporală.

Incidentul a avut loc, în 18 iulie 2007, în centrul municipiului Oradea, în apropierea imobilului în care locuieşte Alexandru Lele. Potrivit reclamaţiei depuse atunci de fraţii Ilieş, magistratul a strigat la ei din geam, iar ulterior i-ar fi agresat cu un par şi le-ar fi lovit maşina pentru că au verificat funcţionarea claxonului lângă casa lui. Pe lângă plângere, cei doi au depus şi certificate medicale care atestau că au suferit leziuni care au necesitat, unul două-trei zile îngrijiri medicale, iar celălalt trei-patru zile.

Pe de altă parte, însă, Lele a declarat că disputa ar fi fost provocată de cei doi fraţi, care l-ar fi urmărit în holul imobilului în care locuieşte şi l-ar fi agresat atât pe el, cât şi pe soţia sa, cu bâte de baseball, iar în urma loviturilor primite el a avut nevoie de 30 de zile de îngrijiri medicale, iar soţia sa de trei-patru zile îngrijiri medicale.

Dosarul, instrumentat iniţial de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea, a fost preluat la începutul acestui an de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ).

Miercuri, în urma unor audieri efectuate la Oradea, procurorii PICCJ au adus la cunoştinţa lui Alexandru Lele şi fraţilor Ilieş faptul că s-a dispus începerea urmăririi penale împotriva tuturor.

"Am fost chemaţi de procurorul venit de la Bucureşti şi ne-a adus la cunoştinţă acuzaţiile. Mie, sincer, mi s-a părut ridicol că suntem acuzaţi pentru nişte poveşti inventate de domnul Lele. Noi nu l-am agresat şi nici n-am intrat peste el, aşa cum susţine. Vom vedea ce se întâmplă. Aş vrea să se termine odată, că de un an se tot lungeşte dosarul", a declarat, joi, Gabriel Ilieş.

De cealaltă parte, Alexandru Lele consideră că începerea urmăririi penale, inclusiv asupra sa, este normal.

"Este o procedură firească pentru a administra probele în cauză. Nu se poate stabili vinovăţia sau nevinovăţia cuiva decât într-un cadru procesual. Începerea urmăririi penale înseamnă că abia acum începe procesul penal, iar la sfârşitul acestuia se va stabili vinovăţia sau nevinovăţia. La final, procurorul îşi asumă sau nu îşi asumă sarcina acuzării. Prima dată, el trebuie să stabilească existenţa sau inexistenţa infracţiunilor, iar dacă ele există se pune problema cine va răspunde pentru ele", a declarat, joi, Lele.

Toamna trecută, Lele a mai fost implicat într-o bătaie cu omul de afaceri Radu Pentie, producător de ape minerale şi membru PDL. Incidentul s-a petrecut pe 29 octombrie, în centrul oraşului, în apropierea restaurantului omului de afaceri, unde se afla atât biroul acestuia, cât şi redacţia publicaţiei la care lucra procurorul. Cei doi s-au întâlnit în scara comună a imobilului, unde, după o discuţie acidă, s-ar fi luat la bătaie, fiind despărţiţi de persoane din restaurant. Cei doi s-au reclamat reciproc, iar dosarul penal deschis pe marginea incidentului, la fel ca şi cel al scandalului cu fraţii Ilieş, a fost preluat de Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Alexandru Lele a fost cercetat timp de mai mulţi ani pentru săvârşirea mai multor fapte de corupţie, dar la sfârşitul anului trecut a fost scos de sub urmărire penală, repus în funcţia de procuror, iar salariile i se vor plăti retroactiv. Deocamdată, procurorul beneficiază de concediile neefectuate vreme de cinci ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici