- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Procurorul Gabriela Ghiţă s-a prezentat la DNA
Procurorul Gabriela Ghiţă s-a prezentat, joi dimineaţă, la DNA, fiind citată pentru a studia mai multe documente din dosarul privind fraudarea concursului pentru ocuparea unor funcţii de conducere în parchete, în care este cercetată alături de alţi patru magistraţi şi un notar.
Procurorul Gabriela Ghiţă s-a prezentat la DNA (Imagine: Mediafax Foto)
Gabriela Ghiţă a declarat, la intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), că joi, în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) va fi luată în discuţie validarea examenului pentru numirea unor magistraţi în funcţii de conducere la parchete.
În acest dosar, Gabriela Ghiţă, procuror la Parchetul Înaltei Curţii de Casaţie şi Justiţie şi fost preşedinte al Comisiei de examinare a participanţilor la concursul pentru numirea în funcţii de conducere a procurorilor, este cercetată de procurorii DNA pentru permiterea accesului la informaţii care nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
-
FSB susţine că a dejucat comploturile ucrainene de a ucide ofiţeri de rang înalt
-
China va construi cel mai mare baraj hidroenergetic din lume în Tibet
-
Un mare producător de maşini donează un milion de dolari pentru inaugurarea lui Donald Trump la Casa Albă
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) ia în discuţie, joi, validarea examenului pentru numirea a 28 de magistraţi în funcţii de procurori şefi, alţi patru candidaţi fiind în atenţia Direcţiei Naţională Anticorupţie, care face cercetări în legătură cu fraudarea concursului.
Potrivit ordinii de zi a şedinţei CSM de joi, plenul Consiliului va discuta Nota Direcţiei resurse umane şi organizare privind validarea rezultatelor concursului sau examenului pentru numirea în funcţii de conducere a procurorilor, la parchetele de pe lângă curţi de apel, tribunale şi judecătorii, organizat în perioada 28 octombrie - 25 noiembrie 2007.
Totodată, va fi luată în discuţie Nota Secretarului general al Consiliului Superior al Magistraturii, privind rezultatul verificărilor efectuate sub aspectul respectării procedurii de desfăşurare a concursului sau examenului pentru numirea în funcţii de conducere a procurorilor.
Direcţia Naţională Anticorupţie a început, la sfârşitul lunii noiembrie 2007, o anchetă care vizează aspecte legate de posibila fraudare a examenului pentru ocuparea unor funcţii de conducere în cadrul parchetelor, fiind puşi sub învinuire cinci magistraţi şi un notar.
La sfârşitul lunii trecute, procurorii anticorupţie au început prezentările materialelor de urmărire penală în dosarul privind fraudarea examenului pentru ocuparea posturilor de procurori şefi la parchete de curte de apel, tribunale şi de judecătorii.
"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început urmărirea penală, în cursul lunii noiembrie, faţă de următoarele persoane: Dumitru Gheorghe-procuror al Parchetului Curţii de Apel Piteşti, pentru cumpărare de influenţă; Sterian Guli-prim procuror la Parchetul Judecătoriei Urziceni, pentru instigare la infracţiunea de permitere a accesului la informaţii care nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite; Gheorghe Cerbeanu-judecător la Tribunalul Vâlcea, pentru complicitate la cumpărare de influenţă; Gheorghe Bucur - notar în municipiul Bucureşti, fost judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi fost membru al CSM, pentru complicitate la cumpărare de influenţă şi trafic de influenţă; Gabriela Ghiţă-procuror la Parchetul Înaltei Curţii de Casaţie şi Justiţie şi preşedintă a Comisiei de examinare a participanţilor la concursul pentru numirea în funcţii de conducere a procurorilor, pentru permiterea accesului la informaţii care nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite; Eugen Cojocaru-procuror la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi membru supleant al aceleiaşi Comisii de examinare, pentru trafic de influenţă şi instigare la permiterea accesului la informaţii care nu sunt destinate publicităţii", afirma într-un comunicat DNA.
Potrivit DNA, în cursul lunii octombrie 2007, Gheorghe Dumitru, candidat la concursul pentru ocuparea funcţiei de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, pentru a-şi asigura reuşita la acest examen, i-a remis foloase materiale - prin intermediul judecătorului Cerbeanu Gheorghe - lui Bucur Gheorghe, fost magistrat. În schimb, acesta din urmă s-ar fi angajat că va interveni pe lângă unii dintre membrii Secţiei de procurori ai CSM, în scopul reuşitei la examen a acestui candidat, susţineau procurorii DNA.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.