- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Refacerea urmăririi penale în dosarul Oprişan, admisă de judecătorii din Focşani
Dosarul în care Marian Oprişan, preşedintele CJ Vrancea, este acuzat de DNA de abuz în serviciu, va fi trimis la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani, după ce judecătorii focşăneni au admis, miercuri, cererea privind refacerea urmăririi penale, formulată de avocaţii apărării.
Refacerea urmăririi penale în dosarul Oprişan, admisă de judecătorii din Focşani
Dosarul va ajunge pe masa procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani pentru refacerea urmăririi penale, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"Instanţa admite excepţia nulităţii urmăririi penale. Restituie cauza la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani pentru refacerea urmăririi penale", se arată în dispozitivul sentinţei date de judecărtorul Luminiţa Duţă.
Solicitarea a fost făcută în urmă cu două săptămâni de către avocaţii apărării din procesul în care preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan, şi alte cinci persoane sunt acuzate de DNA de abuz în serviciu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
Apărătorii au invocat excepţia privind necompetenţa DNA în efectuarea actelor de urmărire penală, dat fiind că prejudiciul presupus nu depăşeşte un milion de euro.
De asemenea, apărătorii au arătat că procurorii DNA i-au acuzat pe cei şase inculpaţi de fapte care au fost incriminate penal după ce s-a început urmărirea penală. Astfel, Legea 521/ 2004 privind modificarea şi completarea Legii nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, a intrat în vigoare la data de 3 decembrie 2004, în timp ce procurorii DNA i-au acuzat pe cei şase inculpaţi că au comis fapte de abuz în serviciul în formă continuă cu aproape jumătate de an înainte ca fapta să fie incriminată penal.
La ieşirea din sala de judecată, Marian Oprişan a declarat că dosarul în care este judecat este "o mascaradă politică".
El a mai adăugat că există şi alte cauze în care instanţele şi chiar instanţa supremă, a luat decizia de a retrimite dosare la DNA, pentru refacerea urmăririi penale.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO