Prima pagină » Justiţie » CSM a decis componenţa Comisiei speciale de la Cotroceni

CSM a decis componenţa Comisiei speciale de la Cotroceni

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, joi, componenţa Comisiei speciale de la Cotroceni care va analiza cererile Parchetului pentru avizarea urmăririi penale a miniştrilor.
18 oct. 2007, 17:52, Justiţie

Cei cinci membri sunt Gheorghe Diaconu, judecător la Curtea de Apel Piteşti, Nicoleta Grigorescu, judecător la Curtea de Apel Bucureşti, Mihai Pop Cerneanu, judecător la Tribunalul Mehedinţi, Floarea Grosu, judecător la Curtea de Apel Târgu Mureş şi Liviu Herghelegiu, judecător la Curtea de Apel Galaţi.

Din cei 15 judecători care au candidat pentru Comisia specială de la Cotroceni, propuşi de colegiile de conducere ale curţilor de apel, doar 13 au susţinut, joi, interviul în faţa Secţiei pentru judecători a CSM, doi dintre aceştia fiind absenţi.

Judecătorul Nicoleta Grigorescu a fost procuror al Parchetului instanţei supreme, iar de doi ani este judecător la Curtea de Apel Bucureşti.

Mihai Pop Cerneanu a candidat în 2004 pentru CSM, el preluând pentru o scurtă perioadă locul judecătoarei Maria Huza, deferită justiţiei. Potrivit legii, preia funcţia vacantă cel care a fost nominalizat după cel desemnat pentru postul de judecător de tribunal în CSM, până la noi alegeri.

Judecătoarea Floarea Grosu este cea care se afla la Toledo cu şeful DNA, Daniel Morar, vizitând o sinagogă, când i s-a relalat o convorbire între Morar şi ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu. Potrivit unei note a CSM, Floarea Grusu a făcut referiri în nota de relaţii la discuţia din 15 aprilie.

"În timpul unei vizite efectuate la o sinagogă din oraşul Toledo, a observat că procurorul şef Daniel Marius Morar a purtat o discuţie telefonică. L-a văzut marcat, surescitat în timp ce vorbea la telefon. Ulterior, acesta i-a relatat că ministrul Justiţiei i-a reproşat că sunt mediatizate dosarele politicienilor şi că într-o emisiune televizată a făcut referire la dezincriminarea unor infracţiuni. Totodată, i-a solicitat ministrul să-l informeze cu privire la comunicatele pe care le va da Direcţia Naţională Anticorupţie", se arată în document.

CSM va înainta preşedintelui României propunerile pentru numirea membrilor Comisiei.