Şeful Biroului pentru Imigrări Ialomiţa, reţinut de DNA pentru luare de mită

Un comisar şef de poliţie, împuternicit şef al Biroului pentru Imigrări al judeţului Ialomiţa, a fost reţinut de procurorii DNA pentru luare de mită.

Urmărește
38 afișări
Imaginea articolului Şeful Biroului pentru Imigrări Ialomiţa, reţinut de DNA pentru luare de mită

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii au dispus vineri punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore faţă de Bulimej Rareş-Gabriel, comisar şef de poliţie, împuternicit şef al Biroului pentru Imigrări al Judeţului Ialomiţa, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată (trei acte materiale).

De asemenea, procurorii au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Niţă Bogdan, agent de poliţie în cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Direcţia pentru Imigrări a Municipiului Bucureşti, pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă.

Conform procurorilor, în perioada 2022 – 2023, inculpatul Bulimej Rareş-Gabriel ar fi acceptat de la suspectul Niţă Bogdan promisiunea primirii unor sume de bani pentru urgentarea mai multor programări ale cererilor de depunere a avizelor de muncă / angajare pentru cetăţenii străini din ţările extra europene şi, implicit, pentru urgentarea soluţionării acestor cereri şi pentru eliberarea, în mod preferenţial a acestor avize, pe numele şi pe seama mai multor societăţi comerciale.

În 3 octombrie 2024, inculpatul Bulimej Rareş-Gabriel ar fi acceptat cu titlul de mită, suma de 12.000 de euro de la suspectul Niţă Bogdan, pentru a urgenta soluţionarea a 25 de cereri, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Anterior, în 2 octombrie, agentul de poliţie, printr-un intermediar, ar fi primit de la o persoană (martor în cauză), suma de 31.400 de euro în parcarea unui centru comercial din Bucureşti ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante. Suma respectivă ar fi fost solicitată de suspectul Niţă Bogdan pentru obţinerea permiselor de muncă pentru 38 de cetăţeni străini din Asia.

Inculpatul Bulimej Rareş-Gabriel urmează să fie prezentat vineri Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici