Video Sile Pietroi s-a predat poliţiştilor, după ce instanţa a decis arestarea sa

Sile Pietroi, liderul grupării ridicate săptămâna trecută, s-a predat, vineri seara, agenţilor de la Poliţia Capitalei, dupa ce instanţa a emis pe numele său, şi al altor trei membri din gruparea sa, mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Urmărește
432 afișări

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, în urma cu aproximativ o oră, avocatul lui Sile Pietroi a contactat poliţia şi a anunţat că acesta doreşte să se predea.

În jurul orei 20.00, Sile Pietroi s-a prezentat la sediul Poliţiei Capitalei şi a fost încarcerat într-unul dintre aresturile Poliţiei Capitalei, a precizat comisarul Ciocan, care a adăugat că Poliţia Sectorului 3 îi caută în continuare pe ceilalţi trei membri ai grupării lui Pietroi pentru care instanţa a emis mandate de arestare.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri, prin soluţie definitivă, să admită recursul procurorilor împotriva soluţiei Tribunalului Bucureşti care a respins arestarea a nouă membri, dar numai în cazul a patru dintre aceştia.

Instanţa a emis mandate de arestare pentru 29 de zile pe numele lui Vasile Fierbântu, zis "Sile Pietroi", Teodor Achim, Gică Pârvulescu, zis "Gică Boxeru", şi Dan Florin Auraru.

Pentru ceilalţi cinci membri ai grupării pentru care procurorii au cerut arestarea preventivă, instanţa Curţii de Apel Bucureşti a dispus ca aceştia să nu poată părăsi localitatea de domiciliu.

La termenul de vineri al procesului, în sala de judecată au fost prezenţi toţi cei nouă pentru care procurorii au cerut mandate de arestare preventivă şi au dat declaraţii în faţa instanţei.

Primul audiat a fost Sile Pietroi, acesta declarând judecătorilor că nu recunoşte niciuna din faptele care i se impută de către organele de anchetă. Acesta a arătat în faţa instanţei că a mai fost audiat acum doi ani pentru o presupusă tâlhărie comisă în 2005.

"În cazul de faţă nu am fost citat ci doar sunat de procurorul Maximilian, care mi-a cerut ca în zece minute să fiu acasă, spunând că are treabă cu mine. Eu eram cu treabă la Giurgiu, iar avocatul era în Sibiu. Pe Manu îl cunosc din ianuarie 2005, când acesta a venit cu poliţia la mine acasă să-şi recunoască un cal. Nu l-am influenţat cu absolut nimic pentru a-şi retrage declaraţia", a declarat în faţa judecătorilor Vasile Fierbântu, zis Sile Pietroi.

Potrivit lui Sile Pietroi, conflictul dintre familia Fierbântu şi cea a denunţătorului Manu ar fi început în 1999, când vărul lui Manu, Vasile Coronea, l-ar fi tăiat pe Sile Pietroi cu un cuţit. Pietroi a explicat judecătorilor că vărul lui Manu a fost judecat şi condamnat la o pedeapsă de zece ani pentru tentativă de omor.

"De asta încearcă toată familia lor să se răzbune pe mine", a conchis Sile Pietroi.

Referitor la fapta de şantaj care-i este imputată, Fierbântu a declarat instanţei că nu avea cum să fie părtaş la ea întrucât, în acea perioadă, era plecat în Germania.

Restul membrilor clanului Pietroi, la fel ca şi Sile, s-au declarat nevinovaţi de toate faptele de care au fost acuzaţi.

După audierea celor nouă, procurorul de şedinţă a declarat, în susţinerea recursului, că există probe şi indicii temeinice şi că soluţia Tribunalului Bucureşti privindu-i pe cei nouă trebuie casată, iar la rejudecare trebuie admisă propunerea de arestare preventivă a acestora.

În replică, avocaţii celor nouă persoane au susţinut în faţa judecătorilor că procurorul Maximilian Bălăşescu, cel care a instrumentat cauza, nu a făcut nimic altceva decât să adune la un loc "într-un mod haotic" mai multe dosare de la diverse Parchete de pe lângă judecătorii şi să le conexeze într-un singur dosar.

Avocatul lui Sile Pietroi a explicat instanţei că, în multe dintre acuzaţii, nu există conectivitate între făptaşi şi faptă, argumentând că unele dintre cele nouă persoane s-au cunoscut în momentul conducerii la secţia de poliţie. Avocaţii au mai arătat că volumele de urmărire înaintate instanţei nu sunt numerotate, nu sunt indexate şi că procurorul a organizat urmărirea penală "într-un mod haotic".

Avocaţii au mai arătat că, în mod corect, instanţa Tribunalului Bucureşti a reţinut că cele nouă persoane nu au antecedente penale, că nu vor încerca să se sustragă urmăririi penale sau nu vor încerca să împiedice aflarea adevărului.

La ieşirea din sala de judecată, capul clanului, Sile Pietroi a declarat scurt: "Procurorul să dovedească că sunt vinovat".

Poliţiştii bucureşteni au ridicat, în 18 iunie, 16 membri ai grupării conduse de Sile Pietroi, căutaţi pentru infracţiuni cu violenţă, în urma a 25 de descinderi făcute în Capitală şi judeţul Ilfov.

Pietroi a fost prins în noaptea de 18 spre 19 iunie, la Giurgiu, după ce a fost urmărit de mai multe echipaje de poliţie.

Procurorul Maximilian Bălăşescu, de la Parchetul Tribunalului Bucureşti, declara, într-o conferinţă de presă, că anchetatorii au interceptat 60 de numere de telefon, iar pe pe lângă infracţiunile cu violenţă de care sunt acuzaţi membrii grupării lui Sile Pietroi, urmează să se stabilească şi alte infracţiuni de înşelăciuni cu terenuri, locuinţe şi faţă de bănci, precum şi diverse servicii pe care le-ar fi făcut unor oameni politici în campania electorală pentru alegerile locale din 2008.

Parchetul a cerut arestarea lui Sile Pietroi şi a opt complici ai acestuia, însă Tribunalul Bucureşti a respins propunerea şi nici nu a decis vreo altă măsură preventivă pentru aceştia pe perioada cercetărilor.

În acest caz s-a autosesizat şi Consiliul Superior al Magistraturii, în legătură cu aspectele semnalate de presă referitor la dosarul Sile Pietroi, dar verificările Inspecţiei Judiciare vor începe numai după soluţionarea recursului, pentru a nu se interpreta ca o interferenţă în actul de justiţie.

Cei nouă membri ai grupului condus de Sile Pietroi sunt cercetaţi în mai multe dosare penale, pentru tâlhărie, lipsire de libertate în mod ilegal, şantaj, instigare la lovire sau alte violenţe, instigare la distrugere, instigare la ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice, asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, tentativă de omor calificat, vătămare corporală şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Faptele de care sunt acuzaţi cei nouă ar fi fost săvârşite în perioada ianuarie 2005 - mai 2008, toate fiind reunite în dosarul pentru care procurorii au propus, în urmă cu două zile, arestarea preventivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici