Situaţia lui Nuţu Cămătaru este incertă, deşi procesul s-a încheiat

Instanţa supremă a evitat să facă vreo referire la condamnarea pe care o va primi Ion Balint, cunoscut drept Nuţu Cămătaru, deşi procesul în care acesta şi mai multe persoane sunt acuzaţi de sechestrare de persoane, înşelăciune şi proxenetism s-a încheiat.

Urmărește
77 afișări
Imaginea articolului Situaţia lui Nuţu Cămătaru este incertă, deşi procesul s-a încheiat

Situaţia lui Nuţu Cămătaru este incertă, deşi procesul s-a încheiat (Sursa: Mediafax Foto)

Minuta ultimei şedinţe de judecată din dosarul "Cămătaru" lămureşte în privinţa pedepselor aplicate tuturor celorlalţi inculpaţi, însă nu face nicio referire la Nuţu Cămătaru.

În minută se iau, rând pe rând, cazurile tuturor celor judecaţi în acest proces, instanţa indicând exact cât se deduce din pedeapsa aplicată fiecăruia. Perioada dedusă reprezintă timpul petrecut de inculpaţi în arest.

Surse judiciare au declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, că o minută a unei ultime şedinţe dintr-un dosar este "anormal" să nu conţină referiri la toţi cei judecaţi în respectivul proces.

Ion Balint, cunoscut în lumea interlopă sub numele de Nuţu Cămătaru, a fost condamnat în faza de fond a acestui dosar la nouă ani de închisoare pentru faptele de care este acuzat, însă în faza de apel a obţinut o reducere substanţială a pedepsei, primind o condamnare de doar doi ani şi opt luni.

Instanţa supremă, cea care judecă ultima fază procesuală a dosarului, nu face vorbire despre situaţia lui Nuţu Cămătaru, fapt ce poate însemna, în principiu, menţinerea ultimei condamnări primite de acesta.

"Nu este însă nimic clar, aşa că ne aflăm în situaţia de a nu şti câţi ani de închisoare are de făcut Nuţu Cămătaru, deşi procesul s-a încheiat. Rămâne cu nouă ani sau cu doi ani şi opt luni?", au declarat, pentru MEDIAFAX, sursele judiciare citate.

În situaţia în care ultima condamnare - cea de la apel - rămâne valabilă, Nuţu Cămătaru ar urma să fie pus în libertate dacă nu ar mai fi condamnat într-un alt dosar, dat fiind că perioada în care a stat în arest preventiv a depăşit cu mult cei doi ani şi opt luni de detenţie primiţi în faza de apel a procesului.

Nuţu Cămătaru mai este condamnat într-un alt dosar, pentru tâlhărie, pedeapsa primită în acest caz fiind de şase ani de închisoare. Pentru această pedeapsă însă, el va apărea în aprilie în faţa unei comisii de eliberare condiţionată şi ar putea scăpa astfel de restul de ani de închisoare pe care i-ar mai avea de executat.

Sursele judiciare au mai declarat că singura cale de a fi lămurită situaţia lui Nuţu Cămătaru este, în acest moment, motivarea deciziei. Documentul este, în principiu, o detaliere a minutei de şedinţă, pedepsele date de judecători şi anunţate prin minută fiind, în motivare, detaliate şi explicate din punct de vedere al motivaţiei juridice.

Inculpaţii din dosarul Cămătaru, acuzaţi de sechestrare de persoane, înşelăciune şi proxenetism, rămân cu pedepsele date de Curtea de Apel Bucureşti, după ce instanţa supremă a respins, marţi, ca nefondate contestaţiile procurorilor, inculpaţilor şi părţii civile din această cauză.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici