Soţia lui Ionel Manţog, trimisă în judecată pentru corupţie

Soţia fostului secretar de stat pe probleme de minerit Ionel Manţog - deferit justiţiei pentru corupţie - a fost trimisă în judecată de procurorii anticorupţie pentru că a omis să menţioneze în declaraţia de avere că are un teren, obţinut de soţul său în mod ilicit.

Urmărește
3 afișări

Ecaterina Luminiţa Manţog, judecător la Tribunalul Gorj, este acuzată de procurorii anticorupţie pentru fals în declaraţii, în scopul ascunderii unor fapte de corupţie, informează, vineri, Biroul de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Anchetatorii au stabilit că, în 4 mai 2005, Ecaterina Manţog a omis să menţioneze în declaraţia de avere - obligatorie în cazul magistraţilor - că are un teren cu suprafaţa de 400 de metri pătraţi, în comuna Slivileşti, judeţul Gorj.

Potrivit procurorilor, Ecaterina Manţog a urmărit, astfel, să ascunde faptul că soţul său, Ionel Manţog, ar fi obţinut terenul respectiv ilegal.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a fost sesizat, joi, pentru suspendarea din funcţia de judecător a Ecaterinei Manţog.

Fostul secretar de stat pe probleme de minerit Ionel Manţog a fost trimis în judecată, de către procurorii anticorupţie, în legătură cu achiziţionarea locuinţelor persoanelor care urmau să fie strămutate din cauza unor lucrări miniere din zona Târgu-Jiu. Prin acelaşi rechizitoriu a fost trimis în faţa instanţei Ion Vulpe - fost director general al CNLO, pentru infracţiuni asimilate infracţiunilor de corupţie, efectuarea de operaţiuni financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, luare de mită, abuz în serviciu în formă calificată şi fals în declaraţii.

Din probele administrate de procurori a reieşit că, în perioada iunie-octombrie 2002, Manţog şi Vulpe, directori în cadrul CNLO, profitând de funcţiile deţinute şi având cunoştinţă de planurile de producţie şi investiţii ale companiei, au cumpărat la preţuri modice, direct sau prin interpuşi, gospodării ţărăneşti situate în mai multe localităţi din judeţul Gorj, de la persoane despre care ştiau că urmează să fie strămutate din cauza lucrărilor miniere prevăzute în planurile de producţie şi investiţii de la CNLO.

În schimbul acestor case, care aveau să fie demolate din cauza exploatărilor miniere Roşia, Rovinari şi Jilţ, cei doi inculpaţi au cerut să le fie construite, din fondurile CNLO, vile de lux în cartierul Primăverii din municipiul Târgu Jiu. În felul acesta, ei au beneficiat de un folos necuvenit totalizând 8.693.003.490 de lei, sumă care reprezintă prejudiciul adus CNLO.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici