- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Statul român, dat în judecată la Washington
Fostul acţionar majoritar al Nitramonia Făgăraş, compania americană S&T Oil Equipment&Machinery, a dat în judecată statul român la Curtea de Arbitraj Internaţional de la Washington, acuzând România de nerespectarea contractului de privatizare a combinatului chimic încheiat în 2003.
Statul român, dat judecată la Washington
Totodată, compania solicită ca statul român să plătească cheltuielile de judecată aferente procedurilor arbitrale, precum şi dobânzile la despăgubirile stabilite până la momentul punerii în aplicare a hotărârii instanţei.
Fosta Autoritate pentru Privatizare a vândut participaţia majoritară la Nitramonia, în martie 2003, companiei americane Fletcher Group, care a fuzionat prin absorbţie cu S&T Oil Equipment&Machinery şi a preluat denumirea firmei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
-
FSB susţine că a dejucat comploturile ucrainene de a ucide ofiţeri de rang înalt
-
China va construi cel mai mare baraj hidroenergetic din lume în Tibet
-
Un mare producător de maşini donează un milion de dolari pentru inaugurarea lui Donald Trump la Casa Albă
În februarie 2005, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), succesoarea Autorităţii pentru Privatizare, a reziliat contractul de privatizare a societăţii Nitramonia, după ce a stabilit că investitorul nu au respectat clauzele contractuale privind asigurarea capitalului de lucru, realizarea investiţiilor de mediu şi de dezvoltare.
Pe de altă parte, firma S&T susţine că Guvernul nu şi-a respectat angajamentele privind ştergerea unor datorii către furnizorii de utilităţi.
Conform unei clauze contractuale, Guvernul trebuia să transforme datoriile Nitramonia în acţiuni ale companiei, pe care investitorul urma să le cumpere la un preţ preferenţial, sub cel plătit pe pachetul de de acţiuni de 99,12% achiziţionat în 2003, au explicat sursele citate.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.