Suspiciuni de corupţie la o universitate din Braşov. Anchetatorii au făcut percheziţii în 10 judeţe

  • Anchetatorii au făcut joi percheziţii în 10 judeţe şi în Bucureşti într-un dosar de corupţie.
  • Un profesor de la o universitate privată din municipiul Braşov este bănuit că a primit bani de la mai mulţi studenţi pentru aranjarea unor examene.
410 afișări
Imaginea articolului Suspiciuni de corupţie la o universitate din Braşov. Anchetatorii au făcut percheziţii în 10 judeţe

Suspiciuni de corupţie la o universitate din Braşov. Anchetatorii au făcut percheziţii în 10 judeţe

DGA anunţă că „în ziua de 4 iulie 2024, în baza ordonanţelor de delegare emise de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Braşov, împreună cu colegi din cadrul structurilor DGA din alte 9 judeţe şi Structura centrală, au pus în executare 20 de mandate de percheziţie domiciliară/vehicule/corporale, la locaţii de pe raza municipiului Bucureşti şi a 10 judeţe (Alba, Buzău, Dâmboviţa, Constanţa, Covasna, Harghita, Prahova, Galaţi, Vrancea şi Giurgiu) într-o cauză penală privind săvârşirea unor fapte de corupţie în legătură cu susţinerea unor examene universitare/examene de licenţă la o universitate privată din municipiul Braşov”.

De asemenea, au fost puse în executare mandate de aducere emise faţă de 15 persoane, dintre care opt agenţi de poliţie şi un subofiţer jandarm, pentru audieri la sediul unităţii de parchet.

Anchetatorii au mai transmis că „în urma actelor de urmărire penală a rezultat bănuiala rezonabilă că, în perioada 2023 – 2024, mai mulţi studenţi ai unităţii de învăţământ superior privat au dat unui profesor, direct sau indirect, diverse sume de bani şi bunuri cu scopul promovării examenelor din cursul anului de studiu sau a examenului de licenţă”.

În cadrul dosarului penal se fac cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici