Termen la Curtea Contituţională din Malta în dosarul Prinţului Paul. Gorghiu: ANP a dat detalii

  • Administraţia Naţională a Penitenciarelor a dat detalii, miercuri, la Curtea Constituţională din malta despre condiţiile din penitenciarele din România, în dosarul lui Paul Philippe al României.
  • Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, spune că penitenciarele sunt la nivelul standardelor impuse de CEDO.
Urmărește
248 afișări
Imaginea articolului Termen la Curtea Contituţională din Malta în dosarul Prinţului Paul. Gorghiu: ANP a dat detalii

Termen la Curtea Contituţională din Malta în dosarul Prinţului Paul. Gorghiu: ANP a dat detalii

Alina Gorghiu a anunţat, miercuri, noi informaţii despre predarea lui Paul-Philippe al Românilei, în condiţiile în care a fost termen în dosar, la Curtea Constituţională din Malta. Cauza are ca obiect presupuse încălcări ale drepturilor omului din cauza condiţiilor din penitenciarele din România.

Au fost prezenţi, ca martori, reprezentanţi ai Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, care au dat detalii despre condiţiile din penitenciarele din România, Alina Gorghiu spunând că sunt condiţii la nivelul standardelor impuse de CEDO şi nu sunt încălcate în niciun mod drepturile omului.

„Realitatea este clară: în ultimii ani, au fost făcute îmbunătăţiri considerabile în sistemul penitenciar, iar României nu i-au mai fost refuzate predări din cauza condiţiilor din penitenciare. Decizia Curţii Constituţionale nu va fi definitivă, ci poate fi atacată cu apel”, spune ministrul Justiţiei.

Dosarul judecat miercuri este separat de cel privind predarea în baza mandatului european de arestare.

Potrivit lui Gorghiu, cel privind predarea, care a fost dispusă de instanţă malteză în fond, se află în apel, iar instanţa ar urma să se pronunţe definitiv în curând.

„Statul român îşi va face în continuare treaba. Pentru mine, ca ministră, subiectul fugarilor reprezintă o prioritate de mandat, pe care şi Guvernul din care fac parte şi-a asumat-o prin programul de guvernare. Ministerul Justiţiei îi tratează pe toţi la fel, indiferent de numele şi de notorietatea lor. Treaba noastră este să ajutăm să se facă justiţie până la capăt”, a mai spus Gorghiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici