Trei bărbaţi au cumpărat autoturisme cu vouchere Rabla falsificate

Trei bărbaţi au cumpărat cinci autoturisme, de la firme de leasing, cu vouchere Rabla falsificate, anunţă Poliţia Capitalei.

Urmărește
345 afișări
Imaginea articolului Trei bărbaţi au cumpărat autoturisme cu vouchere Rabla falsificate

Trei bărbaţi au cumpărat autoturisme cu vouchere Rabla falsificate

„Trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 31 şi 65 de ani, reprezentaţi ai unei societăţi comerciale, folosind datele de identitate ale unei persoane, ar fi obţinut, în mod ilegal, un dispozitiv electronic tip token, pe care l-ar fi folosit ulterior, pentru declararea activităţii societăţi comerciale în Spaţiul Privat Virtual al unei agenţii de specialitate al administraţiei publice centrale. În acest fel ar fi falsificat bilanţurile contabile, reuşind astfel să obţină de la doua instituţii abilitate finanţări pentru un program de stimulare a înnoirii parcului auto. Din cercetări, s-a stabilit că bănuiţii ar fi indus în eroare două societăţi de leasing, în contextul achiziţionării a cinci autoturisme, tot prin prezentarea unor documente falsificate”, anunţă Poliţia Capitalei.

În vederea administrării materialului probator, poliţiştii au pus în executare cinci mandate de percheziţie domiciliară, fiind identificate şi ridicate mai multe bunuri de interes în cauză.

Persoanele bănuite au fost depistate, urmând a fi conduse la audieri, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 6, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de obţinere ilegală de fonduri, înşelăciune, acces ilegal la un sistem informatic, fals informatic, fals privind identitatea şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici