Trei persoane au asistat, fără a interveni, la agresarea Giovannei Reggiani

Cel puţin trei persoane au asistat, fără a interveni, la uciderea italiencei Giovanna Reggiani, agresată în zona Tor di Quinto din Roma, în octombrie 2007, afirmă Dorin Obedea, tatăl concubinei lui Romulus Mailat - arestat pentru această crimă.

Urmărește
1 afișare
Imaginea articolului Trei persoane au asistat, fără a interveni, la agresarea Giovannei Reggiani

Trei persoane au asistat, fără a interveni, la agresarea Giovannei Reggiani

Dorin Obedea a fost interogat de procurorii bucureşteni la cererea anchetatorilor din Roma. El a recunoscut că, împreună cu alte două persoane, a fost martor la agresiune fără a interveni în ajutorul victimei, relatează pagina online a agenţiei ANSA.

Un alt martor a fost Emilia Neamţu, cea care a oprit apoi un autobuz pentru a cere ajutor, precum şi fiul acesteia. Mărturia este confirmată şi de Nicolae Clopotar, care nu a asistat direct la crimă, dar a aflat imediat ce se întâmplase.

Atât Dorin Obedea, cât şi Nicolae Clopotar afirmă că Emilia Neamţu i-a sugerat agresorului - Nicolae Mailat Romulus - să o arunce pe Giovanna Reggiani, care era rănită grav dar nu murise, în groapa în care a fost găsită.

Potrivit celor doi martori, alţi doi locatari ai fostei tabere de romi din zona Tor di Quinto l-au ajutat pe Mailat să ascundă obiectele furate de la victimă. Este vorba de mama lui Mailat - Leana, şi de soţul ei, Doru (care nu este tatăl suspectului).

Banii şi bijuteriile pe care Giovanna Reggiani le avea în geantă în momentul agresiunii se află la concubina lui Mailat şi la mama acestuia, Leana, în România, afirmă Dorin Obedea, tatăl prietenei suspectului.

Obedea afirmă că fiica lui, Aurica (prietena lui Mailat), ar fi primit 2.800 de euro, deşi Clopotar spune că este vorba de 4.000 de euro, banii pe care Giovanna Reggiani îi avea în geantă. La rândul ei, Leana, mama lui Mailat, ar deţine un lănţişor de aur şi o pereche de cercei.

Dorin Obedea este cel care i-a vândut unui român telefonul mobil al Giovannei Reggiani, urmărit de anchetatori şi localizat la o persoană din România.

În 11 februarie, Parchetul Tribunalului Bucureşti informa că o persoană din judeţul Sibiu, care a primit telefonul mobil furat de la Giovanna Reggiani - în timpul atacului asupra ei petrecut în apropiere de staţia de metrou Tor di Quinto din Roma -, a fost martoră la crimă şi îl cunoaşte pe ucigaş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici