- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Treizeci de persoane condamnate la detenţie în baza unei legi abrogate
Curtea de Apel Bucureşti a condamnat 30 de persoane la pedepse cu închisoarea de la trei la şapte ani, pentru ramburăsi ilegale de TVA, în baza unei legi care a fost abrogată la sfârşitul anului 2003.
Treizeci de persoane condamnate la detenţie în baza unei legi abrogate
Concret, cei 30 de acuzaţi - printre care fostul director general al Administraţiei sectorului 5 Bucureşti, Ionel Dănescu - au fost condamnaţi în conformitate cu articolul 36 din Legea 345 din 1 iunie 2002 privind taxa pe valoarea adăugată, lege care însă a fost abrogată prin intrarea în vigoare a Codului fiscal din decembrie 2003.
Potrivit articolului 36 al Legii 345/2002, determinarea, cu rea-credinţă, de către persoane impozabile a sumei taxei pe valoarea adăugată de rambursat şi obţinerea nelegală, în acest fel, a unor sume de bani de la organele fiscale constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 an la 7 ani.
ULTIMELE ȘTIRI
-
PNL o susține oficial pe Elena Lasconi în turul II, anunță Ilie Bolojan.
-
PNL o susţine pe Elena Lasconi în turul doi al alegerilor prezidenţiale
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
-
Elena Lasconi, mesaj către diaspora: „Vom construi o Românie în care să vă întoarceţi”
Potrivit rechizitoriului, în perioada 1997-1999, Ionel Dănescu - directorul general al Administraţiei sector 5, Elena Braia, Ana-Angela Georgescu, Violeta Şerb, Elena Ioaniţoaia, Constanţa Bratu, Lidia Podaru, Evelyne Stăncescu, Maria Lavinia Marinescu, Mihail-Alexandru Ianculescu şi Cristina-Smaranda Duţă, toţi inspectori de specialitate în cadrul Administraţiei Financiare a sectorului 5, ar fi delapidat de la bugetul de stat 107 miliarde de lei vechi prin rambursări ilegale de TVA către firme proprii sau fantome.
Cele 30 de persoane au fost judecate în primă instanţă de Tribunalului Bucureşti, care a schimbat încadrarea juridică a faptelor pentru care au fost deferite justiţiei, de la delapidare la infracţiuni la Legea 345/2002. Instanţa i-a achitat pentru fals intelectual, uz de fals şi asociere pentru săvîrşirea de infracţiuni şi i-a condamnat pe inculpaţi la închisoare cu suspendarea executării pedepsei, în baza articolului 36 din Legea 345/2002.
Parchetul a făcut contestaţie la Curtea de Apel Bucureşti, motivând că în mod greşit au fost achitaţi acuzaţii, că nu au fost respectate dispoziţiile de sesizare a instanţei şi că nu s-a făcut analiza probelor.
În urma judecătorii acestei contestaţii, Curtea de Apel Bucureşti a decis, în 27 iulie, condamnarea la închisoare a celor 30 de inculpaţi în baza Legii 345/2002, care a fost abrogată prin Legea 571/2003 privind Codul fiscal.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 21:23
PNL o susţine pe Elena Lasconi în turul doi al alegerilor prezidenţiale
-
astăzi, 21:21