Ucraina: Eşecul arestării lui Putin în Mongolia, o „lovitură grea” dată Dreptului

Eşecul Mongoliei de a-l aresta pe preşedintele rus Vladimi Putin a dat o „lovitură grea” sistemului de drept penal internaţional, a denunţat Ministerul de Externe ucrainean, în timp ce liderul de la Kremlin a sosit ieri la Ulaanbaatar pentru discuţii care se vor concentra asupra unei noi conducte de gaz care să lege Rusia de China.

Urmărește
31048 afișări
Imaginea articolului Ucraina: Eşecul arestării lui Putin în Mongolia, o „lovitură grea” dată Dreptului

Ucraina: Eşecul arestării lui Putin în Mongolia, o „lovitură grea” dată Dreptului

Este prima vizită a lui Putin într-o ţară care este membră a Curţii Penale Internaţionale (CPI), după ce tribunalul de la Haga a emis un mandat de arestare împotriva lui Putin pentru deportarea ilegală a copiilor ucraineni.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe ucrainean, Heorhi Tiki, a declarat: „Mongolia a permis unui criminal inculpat să se sustragă justiţiei, împărţind astfel responsabilitatea pentru crimele de război”.

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a întâlnit astăzi la Ulaanbaatar cu omologul său mongol Ukhnaagiin Khurelsukh, potrivit unui videoclip prezentat de jurnalişti ruşi care îl însoţesc pe Putin.

Khurelsukh l-a întâmpinat pe Putin în Piaţa Genghis Khan centrală a capitalei, cunoscută şi sub numele de Piaţa Sukhbaatar, pentru o ceremonie grandioasă cu înalţi oficiali din ambele părţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici