- Home
- Justiţie
- BUCUREŞTI, (16.07.2020, 12:58)
- Cosmin Pirv
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un comandant din Jandarmerie, trimis în judecată de procurorii DIICOT. Ce acuzaţii i se aduc
Comandantul unei unităţi de Jandarmerie din Bucureşti, dar şi subordonaţi ai acestuia, au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT, fiind acuzaţi de camătă şi delapidare.
Urmărește
2358 afișări
Comandatul unei unităţi de jandarmerie, trimis în judecată de DIICOT FOTO Alexandru Solomon
Patru persoane au fost trimise în judecată pentru constituirea unui grup infracţional organizat, camătă, complicitate la camătă, delapidare în formă continuată şi complicitate la delapidare în formă continuată, potrivit unui comunicat al DIICOT.
Conform procurorilor, începând cu anul 2011, „comandantul U.M. 0260 – Baza de Administrare şi Deservire a Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, cu gradul de colonel, folosindu-se de influenţa pe care o exercita asupra unor subordonaţi, uzând în mod nelegal de prerogativele funcţiei sale, a constituit un grup infracţional organizat la care au aderat persoane aflate în subordinea sa directă”. Grupul a fost constituit cu scopul de săvârşire în mod repetat, printre altele, a unor infracţiuni de camătă, dar şi delapidare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
„<Beneficiarii> împrumuturilor cu dobândă, acordate în afara cadrului legal erau, în general, subordonaţi ai inculpatului C.M. sau persoane din cercul său relaţional, iar sumele împrumutate erau cuprinse între câteva sute de euro şi câteva mii, uneori chiar şi zeci de mii, dobânda impusă fiind între 10 şi 20%, în funcţie de sumă”, arată procurorii DIICOT.
De asemenea, comandantul ar fi dispus în mod repetat unor subordonaţi să-şi însuşească importante cantităţi de combustibil de la staţia de carburant a parcului auto al unităţii, combustibil scos ilegal din unitate şi transportat în alte locaţii, de unde era predat acestuia sau altor membri ai grupului infracţional.
Jandarmul, acuzat de sprijinirea activităţilor infracţionale
Deşi existenţa acestui grup infracţional organizat, cât şi faptele săvârşite de membrii acestuia, au fost aduse de mai mulţi lucrători ai Jandarmeriei şi la cunoştinţa unui comisar şef, angajat al fostului Departament de Informaţii şi Protecţie Internă, acesta nu a luat măsuri. „Mai mult decât atât, acesta a sprijinit în mod constant şi conştient activităţile infracţionale derulate de către inculpatul C.M., acordându-i atât protecţia necesară, cât şi consilierea în unele situaţii”, mai arată procurorii.
„La momentul constituirii, scopul grupului infracţional organizat a fost acela de săvârşire a unor infracţiuni de camătă, pentru ca, ulterior, începând cu anul 2015, acesta să cunoască o diversificare a sferei ariei de preocupare prin extinderea acesteia în direcţia săvârşirii unor infracţiuni de delapidare, în formă continuată, activitate derulată în perioada noiembrie 2015 – iulie 2017”, se mai arată în comunicat.
Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Bucureşti.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe