- Home
- Justiţie
- (31.07.2020, 05:57)
- Alexandru Gologan
Uniunea Europeană sancţionează hackerii în urma atacurilor cibernetice produse asupra statelor membre
- Se presupune că hackerii chinezi şi ruşi s-ar afla în spatele atacurilor WannaCry, NotPetya şi Operaţiunea Cloud Hopper
- Multe dintre atacuri vizau companiile europene sau date sensibile din punct de vedere comercial
- Uniunea Europeană a impus primele sancţiuni pentru presupusele atacuri cibernetice
Urmărește
877 afișări
Sursa foto: profimedia
Uniunea Europeană a impus joi primele sancţiuni pentru atacurile cibernetice care vizau instituţiile statelor membre, în spatele cărora s-ar afla presupuşi hackeri din Rusia şi China. UE a catalogat atacurile drept ameninţare externă şi a luat măsuri în consecinţă.
Măsurile implică restricţii financiare şi de călătorie împotriva oficialilor din serviciile de informaţii militare ruse, precum şi a firmelor din Coreea de Nord şi China.
Atacurile reţelelor informatice de tipul WannaCry, NotPetya şi Operaţiunea Cloud Hopper au vizat companii europene sau date sensibile din punct de vedere comercial.
UE a declarat printr-un comunicat că cele şase persoane şi trei entităţi sancţionate au fost implicate într-o serie de atacuri informatice, printre care hacking-ul Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice din 2018 sau reţeaua electrică din Ucraina în perioada 2015-2016.
Şeful politicii externe al UE, Josep Borrell, a declarat că sunt necesare măsurile anunţate joi pentru a "preveni, descuraja, stopa şi răspunde mai bine la un astfel de comportament rău intenţionat în mediul virtual". Atacurile au reprezentat „o ameninţare externă pentru Uniunea Europeană sau statele membre” şi au avut „un efect semnificativ împotriva statelor terţe sau organizaţiilor internaţionale”, a completat Borell.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe www.zf.ro: Piaţa imobiliară sare în aer: Cartierul din Bucureşti unde preţurile au crescut în ianuarie cu 25.000 de euro faţă de anul trecut
Citește pe www.zf.ro: Cum alegem zona unde cumpărăm o locuinţă şi ce facilităţi importante trebuie să existe în proximitate
Citește și: Înaintea discuţiilor Vaticanului cu Beijingul, hackeri chinezi au pătruns în reţeaua informatică a papalităţii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Ţara care pariază tot pe opulenţă absurdă ca să atragă super-bogaţii şi miliardele lor. Au construit palate pentru vânătorii de lux şi acum aşteaptă să vadă cine muşcă momeala
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
PROSPORT.RO
Tabel pentru bărbați | Ce înălțime ar trebui să aibă iubita/soția ta, în funcție de înălțimea ta
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe