- Home
- Justiţie
- (06.05.2022, 10:41)
- Sorina Matei
Universitatea particulară „Spiru Haret” refuză să spună public ce cursuri a urmat Bogdan Licu
- „Spiru Haret” spune că, potrivit normelor sale interne, „verificarea unei persoane” şi „furnizarea de informaţii se face doar la solicitarea organelor judiciare/ judecătoreşti”
- Universitatea face trimitere şi la CV-ul lui Bogdan Licu de pe site-ul Ministerului Public susţinând că informaţiile privind studiile acestuia există la instituţiile la care acesta a fost încadrat, instituţii care „cu certitudine” i-au verificat „parcursul academic” la admiterea în magistratură
- Numai că, potrivit CSM, şi modul cum a intrat Bogdan Licu în magistratură, examenele şi rezultatele acestora sunt „confidenţiale”
Urmărește
1839 afișări
Universitatea particulară „Spiru Haret” refuză să spună public ce cursuri a urmat Bogdan Licu
Într-un răspuns oferit în baza legii 544/2001, Universitatea particulară „Spiru Haret” se foloseşte de Regulamentul european privind GDPR şi refuză să spună public dacă Bogdan Licu, actualul adjunct al procurorului general al PÎCCJ, votat de Camera Deputaţilor pentru a deveni judecător CCR, a urmat cursurile Facultăţii de Drept ale Universităţii Spiru Haret, ce formă de învăţământ a urmat acesta, dacă este absolvent şi dacă Universitatea „Spiru Haret” i-a eliberat cumva lui Licu în data de 3 octombrie 1996, o diplomă de licenţă cu seria N, nr. 028983/1983 pe care acesta şi-a anunţat-o pierdută.
Printr-un anunţ cu numărul 41.629 publicat în Monitorul Oficial al României, partea a III-a, nr.404, pe 23 noiembrie 2009 - la capitolul „Pierderi de acte”, Bogdan Licu, vicepreşedinte CSM la acea vreme, „aduce la cunoştinţă pierderea diplomei de licenţă seria N nr.028983/1983, eliberată la 3 octombrie 1996 de Universitatea „Spiru Haret” din Bucureşti, Facultatea de Drept, promoţia 1995””.
Seria şi numărul diplomei de licenţă în drept pe care Bogdan Licu susţine că o avea de la Universitatea „Spiru Haret” din Bucureşti, Facultatea de Drept, coincide cu seria şi numărul diplomei de licenţă în drept care fusese obţinută de de la Universitatea „Babeş Bolyai” din Cluj Napoca, act pe care şi-l legalizase în copie certificată cu 3 ani mai devreme, pe 12 septembrie 2006, la Biroul Notarului Public Dan Simona Cristina din sectorul 2.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Cornel Oţelea, singurul handbalist român care a câştigat de trei ori titlul mondial, a murit
-
Elon Musk reacţionează la comentariile privind gestul său de la învestirea lui Trump: „Atacul este atât de obosit”
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace / Secretarul de Stat al SUA: Vrem să punem capăt războiului din Ucraina, astfel încât acesta să nu reînceapă peste 3-4 ani
Datele diplomei de licenţă în drept a lui Bogdan Licu apărute în presă arată că acesta a obţinut în 1996 media generală la licenţă de 7,54, în examenele de la Babeş Bolyai Licu fiind notat cu 5 la proba de Drept Penal, cu 6 la proba pe Drept Civil şi cu 10 pe Dreptul Muncii, media generală de promovare a anilor de studii la Universitatea „Spiru Haret” din Bucureşti, Facultatea de Drept fiind de 7,08.
Anunţul pierderii licenţei diplomei de licenţă de la Universitatea „Spiru Haret” din Bucureşti, Facultatea de Drept a fost dat de Bogdan Licu în perioada scandalului Spiru Haret, după ce Guvernul României a dat Ordonanţa de Urgenţă prin care a desfiinţat învăţământul la distanţă de la „Spiru Haret” şi a cerut absolvenţilor de Drept ai universităţii particulare să-şi completeze studiile.
Universitatea „Spiru Haret” susţine că, potrivit normelor sale interne, „verificarea unei persoane sub aspectul unei eventuale apartenenţe la comunitatea academică, respectiv furnizarea de informaţii, se face doar la solicitarea organelor judiciare/ judecătoreşti competente ( într-un cadru procesual legal)”.
Mai mult, în acelaşi răspuns semnat de rector, Universitatea „Spiru Haret” face trimitere la CV-ul lui Bogdan Licu de pe site-ul Ministerului Public şi susţine următoarele: „în măsura în care apreciaţi că informaţiile publice, disponibile în mediul online pe pagina de web a Ministerului Public, valorificate deja de mass media, nu sunt suficiente pentru a satisface interesul cititorilor dvs, puteţi folosi instrumentele consacrate de dispoziţiile legii 544/2001 în raport cu instituţia/instituţiile la care persoana nominalizată este/a fost încadrată, instituţii care, cu certitudine, au verificat parcursul academic al candidatului la admiterea în magistratură/ la ocuparea unei funcţii din cele enumerate în CV-ul profesional sau vă puteţi adresa direct persoanei vizate”.
Bogdan Licu a fost solicitat să ofere explicaţii publice în legătură cu studiile şi licenţa pierdută de la Spiru Haret, însă acesta a refuzat.
Răspunsul Universităţii particulare „Spiru Haret” are parafa actualului rector Aurelian A. Bondrea, fiul lui Aurelian Gh. Bondrea, implicat în trecut în scandalul cunoscut drept „fabrica de diplome Spiru Haret”.
Ieri şi Consiliul Superior al Magistraturii a refuzat să comunice public examenele pe care le-a dat Bogdan Licu pentru intrarea în magistratură.
Refuzurile instituţiilor de a pune la dispoziţia publicului datele privindu-l pe Bogdan Licu contrastează chiar cu îndemnul acestuia făcut în cadrul audierii din Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor, prin care a solicitat să fie cerute datele privind examenele sale.
La propunerea PSD, Bogdan Licu a fost votat pe 3 mai 2022 de către parlamentarii PSD, PNL şi UDMR din Camera Deputaţilor pentru a fi numit judecător CCR, numirea sa – din cauza controverselor – fiind contestată de USR la Curtea Constituţională.
Citește pe alephnews.ro: STUDIU. În lipsă de afecțiune, oamenii dezvoltă sentimente față de sistemele de Inteligență Artificială
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Proiectul Stargate va revoluționa infrastructura A.I. Cât au investit giganții din industrie și cum vede Trump inițiativa
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Orașul din România în care va ninge 3 zile neîncetat, începând chiar de astăzi. Prognoza meteorologilor Accuweather
CANCAN.RO
Ce s-a ales de Octavian BELLU. Ce job „normal” și-a luat și unde s-a angajat, după retragerea din gimnastică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe