Valentin Ceauşescu reclamă neexecutarea deciziei de restituire a bunurilor

Valentin Ceauşescu a depus o sesizare la Parchet privind neexecutarea sentinţei Tribunalului Bucureşti din 2006 referitoare la restituirea de bunuri, apărătorul acestuia apreciind că în acest caz s-ar putea ivi probleme, în sensul că unele bunuri vor apărea ca "dispărute", iar altele ca "negăsite".

Urmărește
6 afișări
Imaginea articolului Valentin Ceauşescu reclamă neexecutarea deciziei de restituire a bunurilor

Valentin Ceauşescu reclamă neexecutarea deciziei de restituire a bunurilor

Avocatul Radu Antal a declarat că în cererea depusă, joia trecută, la Parchetul instanţei supreme, Valentin Ceauşescu solicită punerea în executare a deciziei Tribunalului Bucureşti din 2006 prin care acesta a câştigat bunurile familiei confiscate în timpul revoluţiei din decembrie 1989. El a precizat că nu ştie dacă Parchetul instanţei supreme va da curs cererii clientului său şi nici în cât timp.

"Vrem să se pună în executare dispozitivul sentinţei penale. Nefiind vorba de o cerere obşnuită, nu ştim când i se va da curs. Nu există un termen impus de lege", a susţinut avocatul.

Concret, Valentin Ceauşescu cere Parchetului să dea o dispoziţie de predare a bunurilor. "Dacă se va da curs cererii, atunci toate bunurile, oriunde s-ar afla ele, vor trebui predate lui Valentin Ceauşescu", susţine el.

Apărătorul lui Valentin Ceauşescu consideră că adevăratele probleme în acest dosar de abia acum încep, după ce sentinţa a fost dată de instanţă, fiind favorabilă clientului său. "Acum pot apărea problemele, adică bunuri dispărute, bunuri negăsite etc.", a precizat avocatul.

Radu Antal mai spune că dacă nu se va da curs sentinţei penale a Tribunalului Bucureşti în termen rezonabil, clientul său ar putea avea alte probleme. "Executarea este la latitudinea petentului. Dacă în termen de trei ani de zile nu se execută o sentinţă, se poate ajunge la prescriere, însă sper să nu ajungem până acolo. Noi am făcut acum cererea în care le spunem să pună în executare sentinţa de bună voie", susţine avocatul.

"Dacă nu se va pune în executare, noi mergem cu executorul nostru, dar este ultima soluţie. În cazul în care vor trece peste executor, atunci aceasta reprezintă o infracţiune", a conchis avocatul.

În octombrie 2006, Tribunalul Bucureşti i-a dat lui Valentin Ceauşescu câştig de cauză în dosarul penal privind recuperarea mai multor bunuri ale familiei confiscate în decembrie 1989. Pe listă s-au regăsit aproape 50 de tablori semnate de autori celebri, cum ar fi Theodor Pallady, Corneliu Baba, Victor Brauner, dar şi sculpturi şi piese de mobilier unicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici