- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Vlas rămâne în arest
Ioana Maria Vlas, principalul acuzat în dosarul Fondului Naţional de Acumulare (FNA) rămâne în arest, instanţa respingându-i, miercuri, cererea de a fi pusă în libertate, discuţiile în acest dosar urmând să se reia, la Tribunalul Bucureşti, în luna septembrie.
Ioana Maria Vlas cere din nou instanţei să fie pusă în libertate
Ioana Maria Vlas a cerut din nou instanţei să fie pusă în libertate, invocând hotărâri ale instanţelor româneşti, dar şi una a Curţii Europene a Drepturilor Omului privitoare la durata arestării preventive.
Vlas este, de altfel, singurul inculpat din acest proces care se află în arest. În decembrie anul trecut, ea a solicitat judecarea în stare de libertate, fiind la un pas de eliberare. Atunci, după ce Curtea de Apel a decis revocarea mandatului, soluţia a fost infirmată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a stabilit ca Vlas să rămână deocamdată în detenţie. La începutul lunii iunie, instanţa a respins o altă solicitare similară.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
-
UE s-ar putea extinde: O ţară din Europa vrea să organizeze un referendum pentru a adera la UE
-
Dronele ucrainene ar fi distrus un depozit de muniţie rusesc în regiunea Rostov
De peste trei ani de când este în arest, Vlas a cerut în mai multe rânduri instanţei să rămână în arest. Începând cu toamna anului 2006, atitudinea acestei s-a schimbat, cerând, tot de mai multe ori, să fie eliberată.
În dosarul FNA, Ioana Maria Vlas a fost acuzată de înşelăciune pentru că, în calitate de preşedinte al SC Sovinvest, în perioadele 1 aprilie-1 decembrie 1999 şi 1 martie-20 aprilie 2000, prin mijloace frauduloase, ar fi indus şi menţinut în eroare 13.200 de investitori la FNA, cărora le-ar fi produs o pagubă de peste 25 de miliarde de lei vechi, calculată la nivelul anului 2000.
Instanţa va relua discuţiile în 19 septembrie, dată la care va cita încă odată cei peste 13.000 de investitori FNA.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.