A şaptea ediţie a Festivalului Păpuşilor Vii, la Târgovişte

A şaptea ediţie a Festivalului Păpuşilor Vii a debutat, sâmbătă, la Târgovişte, cu parada celor 20 de "giganţi" confecţionaţi din burete şi latex, dar şi a altor păpuşi care întruchipează personaje din poveşti şi de desene animate, care au defilat prin centrul oraşului, spre bucuria celor mici.

Urmărește
17 afișări

Potrivit lui Dan Topa, directorul Teatrului Municipal din Târgovişte, păpuşile vii au între trei şi patru metri înălţime, sunt "sociabile şi pline de viaţă", iar parada lor a încântat sute de localnici şi vizitatori ai oraşului, aflaţi cale de un kilometru de o parte şi de alta a traseului dintre Casa de Cultură a Sindicatelor şi Prefectură, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Parada de astăzi deschide cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Păpuşilor Vii la care participă mai multe teatre din ţară şi un teatru din Franţa. Timp de şase zile vor avea loc zeci de spectacole în aer liber pe scenele amenajate la Casa Sindicatelor. Invităm pe această cale toţi copiii, părinţii şi bunicii din România să vină la Târgovişte la festival", a declarat regizorul Dan Topa,directorul Teatrului Municipal Târgovişte.

Timp de şase zile, pe lângă păpuşile vii, majorete şi actori vor evolua pe cele cinci scene amenajate în Piaţa Mihai Viteazul unde vor avea loc zeci de spectacole de teatru muzică şi dans pentru copii.

Cei care nu au putut participa sâmbătă la parada păpuşilor vii le pot revedea pe 1 iunie la închiderea festivalului, atunci când acestea vor "mărşălui" din nou pentru spectatorii din Târgovişte şi turiştii care vizitează vechea cetate de scaun a Ţării Româneşti.

Festivalul este organizat de Primăria municipiului Târgovişte şi Teatrul Municipal din Târgovişte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici