Accesorii şi decoraţiuni din aparate electrocasnice vechi, expuse de joi la Atelier 35 din Capitală

O colecţie de bijuterii, accesorii de modă şi decoraţiuni interioare realizate din aparate electrocasnice vechi, creată de trei designeri cehi şi numită "Trash Made", va fi prezentată la Bucureşti, de joi până pe 6 mai, la Atelier 35, informează Centrul Ceh.

Urmărește
1 afișare

Expoziţia, organizată de Centrul Ceh, va fi vernisată joi, la ora 19.00.

Designerii cehi Ana Kozova, Jana Krovova şi Linda Ciharova folosesc aparate electrocasnice vechi, cum ar fi tastaturi provenite de la calculatoare, telefoane mobile sau radiouri stricate, pe care le transformă în piese preţioase de artă.

Instalaţiile "Trash Made" au avut un mare succes la Designblok, cel mai important show de design din Praga.

"Sunt foarte fericit că putem organiza această expoziţie unică în Bucureşti, pe care artistele au pregătit-o special pentru Atelierul 35. Mai mult decât atât, este prima data când acest proiect este prezentat şi în altă ţara, în afară Republicii Cehe", spune René Kubasek, director Centrul Ceh Bucureşti.

Pe lângă expoziţie, vor mai fi şi activităţi conexe, cum ar fi scrabble jucat cu litere din tastatura calculatorului, iar ziua de 8 aprilie va fi dedicată workshop-urilor pentru copii, în cadrul cărora aceştia îşi vor confecţiona propriile bijuterii din calculatoare sau telefoane mobile uzate.

"Participanţii la această expoziţie sunt invitaţi să-şi aducă propriile mici aparate electrocasnice uzate. Le vom arăta ce fel de bijuterii pot să-şi confecţioneze din ele", spune designerul Anna Kozova, cea care va organiza workshop-ul de la Atelier 35.

"Într-un fel, aceasta este urmarea evenimentului «Second Chance», când am strâns sute de brazi de Crăciun aruncaţi la gunoi şi i-am plantat în Parcul Izvor din Bucureşti, la începutul anului acesta, în ianuarie. Vrem să arătăm încă o dată că arta şi spiritul ecologic merg îmbinate foarte uşor", a adăugat René Kubasek.

Colecţia "Trash Made" a fost realizată în colaborare cu Rema Systems (o companie de reciclare non-profit din Republica Cehă, care colectează, sortează şi reciclează materialele electronice uzate). Câteva din produsele prezentate au fost confecţionate în cadrul unor workshop-uri realizate cu persoane cu dizabilităţi fizice sau psihice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici