Actorii din cele două continuări ale filmului "Avatar" vor trăi o perioadă în Amazonia

Actorii din cele două continuări ale filmului "Avatar" vor "plonja" în jungla amazoniană, unde vor trăi o perioadă alături de indigenii din Brazilia, înainte de începerea filmărilor programată peste aproximativ un an, a anunţat, joi, cineastul canadian James Cameron, citat de AFP.

Urmărește
1 afișare

"Vreau să-mi aduc actorii aici, pentru a putea să spun mai bine această poveste", a declarat James Cameron, care s-a alăturat de mai bine de un an grupului de activişti care se opun construirii unui baraj uriaş în Amazonia.

Regizorul canadian, prezent la Manaus, Brazilia, pentru a participa la un forum despre dezvoltarea durabilă din această regiune a lumii, a precizat că doreşte să înceapă peste un an filmările pentru cele două continuări ale filmului 3D "Avatar", o vertitabilă "frescă ecologistă" în care indigenii îşi apără propria planetă cu preţul vieţii contra atacurilor fără scrupule comise de o întreprindere minieră.

Actorii din distribuţia celor două filme nu au fost încă aleşi, dar, potrivit presei americane, câteva nume de prim calibru vor fi selecţionate.

Filmele vor fi turnate artificial în studiouri, ca şi pentru primul opus - "Avatar" (2009), însă James Cameron doreşte ca actorii săi să îşi însuşească stilul şi condiţiile de viaţă din junglă şi să înveţe obiceiurile indigenilor în timpul sejurului lor în Amazonia.

El însuşi afirmă că a învăţat foarte mult despre aceste lucruri atunci când a venit să viziteze bazinul fluviului Xingu, în statul amazonian Para, în care autorităţile braziliene au început de curând construcţia barajului Belo Monte, al treilea în topul celor mai mari baraje artificiale din lume, în ciuda opoziţiei indigenilor şi a activiştilor ecologişti.

Cei din urmă consideră că proiectul "nu este viabil din punct de vedere economic" şi afirmă că acesta va conduce la deplasarea a 16.000 de persoane din cauza inundării unei zone de 500 de kilometri pătraţi din bazinul fluviului Xingu. Guvernul brazilian a dat asigurări potrivit cărora nicio aşezare indigenă nu este ameninţată şi a anunţat că a cheltuit multe milioane de dolari pentru a reduce impactul social şi ecologic pe care le va avea acest baraj.

Miercuri, James Cameron l-a însoţit pe malurile fluviului Xingu pe bunul său prieten Arnold Schwarzenegger, protagonistul filmelor sale "Terminator I" şi "Terminator II".

"L-am prezentat mai multor conducători indigeni pe care i-am cunoscut anul trecut", a declarat James Cameron, care a vizitat deja de trei ori această regiune.

Lungmetrajul SF "Avatar" este realizat de studiourile 20th Century Fox. Filmul a obţinut, în 2010, aproape 2,8 miliarde de dolari în box office-ul mondial, devenind lungmetrajul cu cele mai mari încasări din istoria cinematografiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici