Actorul francez Jean Reno vrea să se mute la Geneva - presă

Actorul francez Jean Reno intenţionează să se stabilească la Geneva, în Elveţia, a declarat acesta, miercuri, pentru cotidianul elveţian Le Matin, informează AFP.

Urmărește
15 afișări

"Este adevărat, Elveţia e o ţară foarte frumoasă. Însă nimic nu a fost deocamdată stabilit", a declarat Jean Reno, în vârstă de 62 de ani, unul dintre actorii cel mai bine plătiţi din Franţa.

Potrivit Le Matin, mai mulţi proprietari de imobile din Geneva au fost contactaţi recent, în vederea găzduirii actorului francez, aflat în prezent în Thailanda, unde participă la filmările unui lungmetraj.

Elveţia este considerată un paradis fiscal pentru străinii bogaţi care pot beneficia de reduceri fiscale şi de un sistem de impozitare care permite calcularea impozitului în funcţie de sumele cheltuite şi nu în funcţie de veniturile câştigate.

Numărul contribuabililor străini bogaţi care au beneficiat de reduceri fiscale a cunoscut o creştere cu peste 5%, în 2010, la Geneva, potrivit autorităţilor locale. Potrivit unor surse, acest ritm de creştere va continua şi în 2011, în special în ceea ce-i priveşte pe cetăţenii francezi, îngrijoraţi de perspectiva suprimării "scutului fiscal" din Franţa.

Scutul fiscal din Franţa plafonează totalul impozitelor directe la 50% din veniturile unui contribuabil şi este perceput în prezent ca un simbol al injustiţiei fiscale. De pe urma lui profită circa 19.000 de contribuabili şi va costa statul francez aproximativ 665 de milioane de euro în 2011.

Joi, premierul francez François Fillon a confirmat oficial dispariţia iminentă a scutului fiscal, precizând însă că 300.000 de familii vor reuşi totuşi să evite impozitul pe avere (ISF), odată cu reforma fiscalităţii patrimoniului, plănuită de guvernul pe care îl conduce.

Jean Reno este un actor francez cu origini spaniole, născut în Maroc, la Casablanca. A colaborat cu Luc Besson la multe proiecte cinematografice, începând cu "The Last Combat" (1982). Au urmat "Subway" (1985), "Le Grand Bleu" (1987), "Nikita" (1989), precum şi filmul care i-a adus consacrarea internaţională, "Léon" (1994). A jucat în multe producţii de succes, precum "Misiune Imposibilă" (1995), "Godzilla" (1997), "Ronin" (1998), "Imperiul lupilor" (2005), dar şi "Codul lui Da Vinci" (2006).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici