Actriţa Tora Vasilescu, duminică, de la ora 16.30, la emisiunea "Doamne de poveste"

Actriţa Tora Vasilescu va vorbi despre viaţa ei, duminică, în emisiunea "Doamne de poveste", difuzată de la ora 16.30, la postul Acasă, informează televiziunea.

Urmărește
99 afișări

A fost pe rând Maria în filmul "Cursa" al lui Mircea Daneliuc, a jucat în "De ce trag clopotele, Mitică", "Croaziera", "Glissando". A fost Celia Serghie în "Regina" şi mai apoi în "Moştenirea", serial difuzat la Pro TV.

Tora Vasilescu s-a născut pe malul Dunării, la Tulcea, şi primul ei contact cu scena a avut loc la 5 ani, când bunica a dus-o pe o scenă dintr-o şcoală din Tulcea să spună o poezie. La "Doamne de poveste", Tora Vasilescu îşi aminteşte cu emoţie cum şi-a intrat din prima în rol şi cât de mult i-a plăcut.

Actriţa a crescut mai mult în curtea bunicilor şi îşi aminteşte cât de mult îi era dor de mama. "În primii ani de viaţă, nu îmi aduc aminte decât de bunica mea, pentru că mama a trebuit să lucreze la oraş şi pe mine, cum era moda timpului, cred că e firesc şi acum, bunicii m-au crescut. Şi acum îmi vine să lăcrimez când îmi aduc aminte de o secvenţă - un copil care plângea la colţul casei. Şi atunci mi se pare că copilăria mea a fost tristă, dar sigur am şi momente în care mi se pare că locul acela aproape uitat de lume, lângă lacul Razal, este reperul meu de puritate", spune Tora Vasilescu.

Tora Vasilescu şi-a dorit să ajungă actriţă şi, din mii de candidaţi, a intrat la facultatea de Teatru. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" Bucureşti în 1976, clasa profesoarei Eugenia Popovici, şi în primul an a trecut printr-o traumă: un avort, ilegal, în acele vremuri. "Atunci era interzis avortul, chiuretajul, puteau să te prindă. A fost ceva îngrozitor, m-am dus undeva în apropierea Tulcei, într-o localitate pentru că era doctor acolo tatăl unei colege. Eu am zis că dacă plâng o să mă ajute, dar m-a refuzat. I s-a făcut milă moaşei de mine, care a scos trusa din spital şi m-a "făcut" la ea acasă, dar pe viu. Asta se întampla noaptea şi eu fredonam, ca să nu mă audă nimeni, o melodie care era melodia mea şi a fostului meu iubit. A doua zi, la 5.00, în tren şi cu hemoragie m-am gândit că l-am avut pe Dumnezeu lângă mine", spune actriţa.

După zeci de ani de roluri pe scenă sau pe micul ecran, Tora Vasilescu a ales liniştea. În prezent, ea locuieşte într-o casă ecologică în Buftea, îi place să cultive şi să îngrijească plante, adoră florile şi animalele (are trei lupi alsacieni) şi este o femeie plină de energie şi optimism.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici