Renumitul Zack Snyder, regizorul superproducţiei „300 – Eroii de la Termopile”, revine pe marile ecrane cu o nouă capodoperă vizuală ce explorează într-un mod fantastic graniţa dintre realitate şi imaginaţie, „Sucker Punch: Evadare din realitate”.
Filmul are premiera în România pe 25 martie în cinematografele Hollywood Multiplex (Bucureşti şi Oradea), CinemaPRO, Movieplex, The Light Cinema, Odeon Cineplex (Cluj), Cityplex (Constanta), în reţeaua Cinema City (Sun Plaza, Iaşi, Cluj, Bacău, Timişoara, Arad, Baia Mare, Piteşti) şi poate fi văzut şi în format Imax 2D la cinematograful Cinema City Cotroceni din Capitală.
După succesul înregistrat cu „300 – Eroii de la Termopile” şi „Watchmen”, Snyder, care a colaborat în cadrul acestui proiect şi cu soţia sa Deborah, producător, semnează regia, producţia, dar şi scenariul filmului.
„Sucker Punch: Evadare din realitate” are la bază o scurtă povestire scrisă de însuşi Snyder în urmă cu ceva timp: „Acum câţiva ani am scris o primă schiţă despre un personaj contradictoriu, Babydoll. Pe măsura ce am lucrat la ea, ideea a evoluat, a luat amploare şi a căpătat o viaţă proprie”. În film, Babydoll (Emily Browning), alături de Rocket (Jena Malone), Blondie (Vanessa Hudgens), Amber (Jamie Chung) şi Sweet Pea (Abbie Cornish) îşi creează propriul univers, în care devin războinicele perfecte şi înfruntă fără ezitare tot felul de creaturi terifiante, de la samurai la dragoni şi şerpi uriaşi, ajutându-se de un arsenal pe măsură. Cu personalităţi diferite, dar unite de un scop comun, ele sunt nevoite să hotărască rapid ce sacrificii sunt dispuse să facă pentru a rămâne în viaţă şi a continuă periculosul joc. Primind un ajutor nesperat din partea lui Wise Man (Scott Glenn), aventura incredibilă a fetelor le poate reda vieţile, însă doar dacă reuşesc să ducă la bun sfârşit provocările primite de la cei care le ţin captive: Blue (Oscar Isaac), Madam Gorski (Carla Gugino) şi High Roller (Jon Hamm).
Redate cu ajutorul unor efecte speciale impresionante, percepţia, imaginaţia, amintirea sau falsa amintire devin armele cu care fetele luptă pentru eliberare, regizorul considerând că frumuseţea acestui film este dată tocmai de contradicţia sa: „o poveste sumbră, dar uluitoare din punct de vedere vizual”.