Al Di Meola cântă la Timişoara, pe 13 mai

Al Di Meola, primul invitat al Festivalului Plai, care a debutat în 2006, revine la Timişoara, pe 13 mai, pentru a prezenta, alături de grupul său, New World Sinfonia, cel mai recent album al lor, "Pursuit of Radical Rhapsody", informează organizatorii festivalului.

Urmărește
2 afișări

După întâlnirea din 2006 cu publicul timişorean şi echipa de voluntari Plai, Al Di Meola a dorit să revină în Timişoara. "Am avut parte de o primire frumoasă, publicul a fost foarte cald, spectacolul, foarte bine planificat. Vibraţiile au fost extrordinare. Organizatorii Plai sunt oameni pe care îi considerăm prieteni în acest moment", a spus Al Di Meola.

Biletele pentru acest eveniment, care va avea loc pe scena Filarmonicii "Banatul", pot fi cumpărate online, de pe www.eventim.ro, sau de la magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librăriile Humanitas şi Cărtureşti. Biletele de categoria I costă 220 de lei, cele la categoria a II-a - 170 de lei, categoria a III-a - 140 de lei şi categoria a IV-a - 100 de lei.

Totodată, muzicianul Al Di Meola va susţine un concert alături de trupa New World Sinfonia pe 21 aprilie, la Sala Palatului din Bucureşti.

Îndrăgostit de jazzul fusion experimental, Al Di Meola este, în prezent, unul dintre cei mai proeminenţi reprezentanţi ai genului. Tehnica sa inegalabilă i-a pavat drumul către o carieră fabuloasă, iar pasiunea şi profunzimea spiritului său creativ i-au câştigat armate de fani în întreaga lume. Al Di Meola va împărţi scena de la Bucureşti cu trupa sa, New World Sinfonia, formată din Fausto Beccalossi (acordeon), Peo Afonsi (chitară acustică), Peter Kaszas (percuţie), Gumbi Ortiz (percuţie) şi Victor Miranda (bas).

Fiul unor emigranţi din Nepal şi Italia, Al Di Meola s-a născut în New Jersey. A crescut ascultând Elvis Presley, Ventures şi The Beatles, învăţând să cânte la chitară şi să danseze salsa. În 1971, s-a înscris la faimosul colegiu de muzică Berklee din Boston, iar din 1974 s-a alăturat trupei lui Chick Corea, Return to Forever, alături de care a cântat până în 1976. Primul său album solo, "Midnight Sun", a fost lansat în 1976 şi a intrat în atenţia criticilor datorită complexităţii tehnicii sale interpretative.

A colaborat cu artişti valoroşi, precum Chick Corea, Luciano Pavarotti, Paco de Lucia, Phil Collins, Santana, John McLaughlin, Jimmy Page, Stevie Wonder şi Jean Luc Ponty. Printre realizările sale de marcă se numără albumele înregistrate cu Return to Forever, proiectul "Super Guitar Trio", care l-a adus alături de alţi doi chitarişti celebri, Paco De Lucia şi John McLaughlin, sau trioul The Rite Of Strings, cu Jean-Luc Ponty şi Stanley Clarke.

Revista Guitar Player Magazine l-a clasat de patru ori pe primul loc în topul celor mai buni chitarişti de jazz ai tuturor timpurilor. Printre cele mai bune albume ale sale se numără "Elegant Gipsy"(1971), "Casino" (1978) şi "Splendido Hotel" (1980).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici