Alba: Mii de turişti participă la Serbările Zăpezii de la Arieşeni

Câteva mii de turişti participă, sâmbătă, la Serbările Zăpezii de la Arişeni, din judeţul Alba, manifestările urmând să cuprindă concerte în aer liber, întreceri sportive inedite şi focuri de artificii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
16 afișări

Primarul comunei Arieşeni, Marin Jurj, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX că organizatorii aşteaptă, sâmbătă şi duminică, aproximativ opt mii de participanţi la cea de-a şasea ediţie a Serbărilor Zăpezii. Ei au pregătit o serie de concursuri, concerte şi discoteci în aer liber, precum şi focuri de artificii.

Jurj a spus că în Arieşeni sunt, sâmbătă, câteva mii de turişti, iar pensiunile din localitate sunt aproape pline, unele camere fiind rezervate cu câteva săptămâni înainte.

Serbările Zăpezii vor cuprinde, sâmbătă, concursuri inedite de aruncare cu bulgări la ţintă, hochei pe zăpadă sau alunecare cu obiecte neomologate şi se vor încheia seara cu un concert al trupei Compact şi focuri de artificii.

Manifestările vor continua, duminică, cu numeroase concursuri pentru copii şi adulţi, dar şi cu un concert de muzică populară. Printre cei care vor urca pe scena din Arieşeni se numără Florina şi Florin Mariş - Hinşu, Sava Negrean Brudaşcu, Sergiu Vitalian Vaida şi Nănaşii din Jibou.

Serbările Zăpezii de la Arişeni costă în acest an aproximativ 120.000 de lei, o treime din sumă fiind alocată de administraţia locală, iar restul fiind sponsorizări.

Pârtiile de la Arieşeni sunt deschise pentru practicarea sporturilor de iarnă, iar potrivit administratorilor acestora, stratul de zăpadă măsoară circa 20 de centimetri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici