Alexander Hacke şi Danielle de Picciotto revin în România, pe 24 martie, în concert la Bucureşti

Muzicienii Alexander Hacke şi Danielle de Picciotto vor reveni la Bucureşti, pe 24 martie, în spectacolul "Burn Baby Burn" de la Sala Dalles, informează organizatorii.

Urmărește
12 afișări

Spectacolul "Burn Baby Burn" îi aduce pe aceeaşi scenă pe Julee Cruise, Khan, King Congo Powers şi Hitman's Heel, compus din Alexander Hacke, Danielle de Picciotto, Chris Hughes.

Aceşti artişti "cult" au creat un show spectaculos, în cadrul căruia îşi vor prezenta atât ultimele albume scoase pe piaţă, cât şi piese în care vor cânta împreună, compuse special pentru acest turneu european.

Julee Cruise a devenit cunoscută în urma colaborării cu Angelo Badalamenti pe coloana sonoră a filmului "BlueVelvet" al lui David Lynch. Consacrarea definitivă a venit pentru Julee Cruise odată cu apariţia pe coloana sonoră a serialului "Twin Peaks", care a devenit cel mai bine vândută coloană sonoră din toate timpurile. Piesa "Falling" a devenit tema principală muzicală a serialului şi a câştigat un premiu Grammy la categoria "best pop instrumental". Julee Cruise a colaborat cu mai mulţi muzicieni, printre care Hybrid, Dj Silver, Khan, Pluramon, Supa DJ Dmitri, Moby şi James.

Grupul Hitman's Heel este format din Alexander Hacke, Danielle de Picciotto şi Chris Hughes.

Alexander Hacke este cunoscut în primul rând ca basist al celebrului grup german Einsturzende Neubauten. Hacke a colaborat cu mulţi muzicieni şi a compus timp de două decenii coloane sonore pentru filme, printre care se numără "Cu capul înainte/ Gegen die Wand" (2004), de Fatih Akin, dar şi "Crossing the Bridge - The Sound of Istanbul" (2005).

Danielle de Picciotto a fost vocea trupelor Space Cowboys şi Ocean Club şi este o figură reprezentativă a scenei berlineze, fiind cofondator al Love Parade.

Cei doi au decis, în 2010, să renunţe la casa lor din Berlin şi să ducă un stil de viaţă nomad, cu această ocazie încercând şi din punct de vedere muzical o întoarcere la rădăcini. Pe albumul proiectului lor muzical, Hitman's Heel, Hacke şi Picciotto renunţă la procesarea electronică şi se bazează strict pe instrumente convenţionale. Un punct aparte în show-urile lor îl reprezintă visual-urile create de Daniele de Picciotto.

Alături de cei doi, pe scenă urcă bateristul Chris Hughes (Fatal Shore), acesta, la rândul lui, colaborând atât pe scenă, cât şi în studio cu nume importante precum Nina Hagen, Mick Harvey şi Howards S. Rowland.

Concertele sunt organizate de Control Club şi Front şi vor începe la ora 21.00.

Biletele se găsesc în reţeaua Eventim - magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas -, online, pe www.eventim.ro, şi la clubul Control, la preţurile de 40 de lei, de pe 13 martie până pe 23 martie, şi 50 de lei la intrare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici