Alpinistul timişorean Horia Colibăşanu pleacă într-o expediţie în Himalaya

Alpinistul timişorean Horia Colibăşanu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că va pleca, în 6 aprilie, într-o nouă expediţie în Himalaya, pe vârful Lhotse (8.516 metri), al patrulea ca altitudine din lume, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
2 afișări

Horia Colibăşanu a spus că expediţia este una destul de dificilă pentru că urmează să escaladeze cu echipa sa şi pereţi verticali care au înălţimi de până la 4.000 de metri.

"Vor fi zone periculoase pe care va trebui să le traversăm. Cele mai tehnice sunt porţiunile cu pereţi verticali, acoperiţi de gheaţă, care în unele zone sunt de 4.000 de metri. Chiar dacă este dificilă expediţia cred că vom putea depăşi cu succes aceste zone pentru că toţi cei care facem parte din echipă avem experienţă", a spus Horia Colibăşanu.

Potrivit sursei citate, din echipa care va urca pe Lhotse fac parte şi alpiniştii spanioli Jorge Egocheaga şi Martin Ramos, cu care timişoreanul a mai fost în expediţii în Himalaya în anii trecuţi.

Cei trei sportivi se vor aclimatiza înainte de urcare pe vârful Lhotse pe muntele Makalu (8.463 metri), unde vor rămâne aproximativ două săptămâni. De aici vor fi preluaţi cu un elicopter pentru a ajunge pe Lhotse.

Horia Colibăşanu a urcat, în premieră naţională, pe vârfurile K2 (8.611 metri ), Manaslu (8.163 metri), Dhaulagiri (8.167 metri ) şi Annapurna (8.091 metri), ultima expediţie fiindu-i dedicată prietenului său spaniol, alpinistul Inaki Ochoa de Olza, care a decedat pe Annapurna în timpul unei expediţii commune în 2008.

Expediţia din acest an se va desfăşura în perioada 6 aprilie - 1 iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici