Alternative la Facebook şi Instagram. Ce vor face utilizatorii din Europa dacă Meta se retrage

  • Alternativele la Facebook ar putea fi Twitter şi VKontakte.
  • Snpachat şi Tik-Tok sunt cei mai ideali înlocuitori pentru Instagram.
Urmărește
2185 afișări
Imaginea articolului Alternative la Facebook şi Instagram. Ce vor face utilizatorii din Europa dacă Meta se retrage

Sursa Foto-Google Play

Anunţul a venit ca un şoc pentru utilizatorii şi companiile din Europa. Din cauza legilor de protecţia datelor şi pentru că Meta nu vrea să se conformeze în deplinătate, este posibil să ne luăm adio de la Facebook şi Instagram. 

Meta susţine că legile europene îi afectează afacerea, furnizarea serviciilor şi vânzarea reclamelor şi ar putea să înceteze să mai furnizeze cele mai importante servicii - Facebook şi Instagram. Fără acces la Facebook, internetul european s-ar putea întoarce în urmă cu 20 ani. Ar putea rezulta un dezastru economic pe termen lung şi o degringoladă totală în mediul online european. Meta, la rândul ei, va avea de suferit căci Facebook, odată restricţionat în spaţiul european, va pierde 300 milioane de utilizatori într-o secundă.  Instagram va pierde aproximativ 130 milioane de utilizatori la nivel global. 

În cazul în care Meta îşi retrage serviciile, afaceriştii, companiile comerciale, instituţiile şi organele de presă vor trebui să-şi găsească alte reţele de socializare pe care să-şi promoveze produsele şi serviciile, iar utilizatorii obişnuiţi trebuie să-şi caute alte căi de comunicare gratuită la distanţă. 

Iată care ar fi alternative la Facebook  

Twitter - va fi prima prima platformă americană de socializare spre care se vor refugia utilizatorii europeni. Momentan, aceasta se conformează jurisdicţiei UE. La fel ca şi pe Facebook, utilizatorii de Twitter îşi pot publica şi distribui comentariile şi imaginile. Twitter este platforma preferată politicienilor ca Donald Trump sau Barack Obama, întreprinzătorilor ca Elon Musk şi Bill Gates, celebrităţilor ca Justin Bieber, Katy Perry sau Cristiano Ronaldo, care îşi notează realizările sau îşi expun opinile, fiind un adevărat jurnal public. Platforma mai deţine şi funcţia de mesagerie privată şi a devenit faimos pentru evidenţierea postărilor cu hashtag (#). Are în prezent 330 milioane de utilizatori.

VKontakte - ar fi o alternativă disperată având în vedere că este cea mai mare platformă rusească, dar dacă europenii sunt dispuşi să cumpere gaz rusesc, pot să le folosească platformele, fiind peste 700.000 de utilizatori germani înscrişi pe VK. VK este  foarte accesată în Federaţia Rusă, Belarus, Kazahstan şi Republica Moldova. La fel ca şi Facebook, a fost lansat în 2006 de fraţii Durov pentru studenţii şi absolvenţii universităţilor din Rusia în căutare de socializare şi parteneri de dragoste. Platforma are funcţii similare cu cele de pe Facebook: 

  • butonul de like
  • postare ştiri 
  • sincronizare cu alte reţele de socializare
  • serviciul SMS 
  • mesagerie privată
  • grupuri de comunităţi 
  • încărcare şi descărcare melodii, poze şi fişiere 

Accesarea platformei a fost restricţionată temporar în Italia şi China, şi blocată definitiv în Ucraina.

În aprilie 2014, Durov a fost demis din funcţia de CEO, susţinând  că anturajul lui Vladimir Putin au preluat compania. Motivul demiterii a fost acela că a refuzat să predea datele personale ale utilizatorilor Securităţii Federale Ruse.

Platforma ar putea fi atractivă pentru companiile din domeniul comerţului, IT şi mediul de afaceri din Uniunea Europeană, dar nu şi pentru organele de presă sau utilizatorii care vor să se exprime liber în privinţa regimului putinist din Rusia. 

Care ar putea fi alternativa la Instagram? 

Snapchat - este o aplicaţie americană similară cu Instagram pentru albume foto, un loc de refugiu pentru influencerii şi utilizatorii în căutare de prieteni dacă Instagram îşi va înceta activitatea pe continentul european. Pentru femeile pasionate de modă şi trenduri din Europa, trebuie luat la cunoştinţă că Kim Kardashian are şi acolo un cont public. 

Tik-Tok, care este o platformă chinezească axată pe clipuri video într-un format mai interactiv, ar fi o altă opţiune pentru  utilizatorii, celebrităţile şi influencerii din Europa. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici