- Home
- Life-Entertaiment
- (07.02.2022, 11:00)
- Alexandru Stan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Alternative la Facebook şi Instagram. Ce vor face utilizatorii din Europa dacă Meta se retrage
- Alternativele la Facebook ar putea fi Twitter şi VKontakte.
- Snpachat şi Tik-Tok sunt cei mai ideali înlocuitori pentru Instagram.
Urmărește
2185 afișări
Sursa Foto-Google Play
Anunţul a venit ca un şoc pentru utilizatorii şi companiile din Europa. Din cauza legilor de protecţia datelor şi pentru că Meta nu vrea să se conformeze în deplinătate, este posibil să ne luăm adio de la Facebook şi Instagram.
Meta susţine că legile europene îi afectează afacerea, furnizarea serviciilor şi vânzarea reclamelor şi ar putea să înceteze să mai furnizeze cele mai importante servicii - Facebook şi Instagram. Fără acces la Facebook, internetul european s-ar putea întoarce în urmă cu 20 ani. Ar putea rezulta un dezastru economic pe termen lung şi o degringoladă totală în mediul online european. Meta, la rândul ei, va avea de suferit căci Facebook, odată restricţionat în spaţiul european, va pierde 300 milioane de utilizatori într-o secundă. Instagram va pierde aproximativ 130 milioane de utilizatori la nivel global.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
În cazul în care Meta îşi retrage serviciile, afaceriştii, companiile comerciale, instituţiile şi organele de presă vor trebui să-şi găsească alte reţele de socializare pe care să-şi promoveze produsele şi serviciile, iar utilizatorii obişnuiţi trebuie să-şi caute alte căi de comunicare gratuită la distanţă.
Iată care ar fi alternative la Facebook
Twitter - va fi prima prima platformă americană de socializare spre care se vor refugia utilizatorii europeni. Momentan, aceasta se conformează jurisdicţiei UE. La fel ca şi pe Facebook, utilizatorii de Twitter îşi pot publica şi distribui comentariile şi imaginile. Twitter este platforma preferată politicienilor ca Donald Trump sau Barack Obama, întreprinzătorilor ca Elon Musk şi Bill Gates, celebrităţilor ca Justin Bieber, Katy Perry sau Cristiano Ronaldo, care îşi notează realizările sau îşi expun opinile, fiind un adevărat jurnal public. Platforma mai deţine şi funcţia de mesagerie privată şi a devenit faimos pentru evidenţierea postărilor cu hashtag (#). Are în prezent 330 milioane de utilizatori.
VKontakte - ar fi o alternativă disperată având în vedere că este cea mai mare platformă rusească, dar dacă europenii sunt dispuşi să cumpere gaz rusesc, pot să le folosească platformele, fiind peste 700.000 de utilizatori germani înscrişi pe VK. VK este foarte accesată în Federaţia Rusă, Belarus, Kazahstan şi Republica Moldova. La fel ca şi Facebook, a fost lansat în 2006 de fraţii Durov pentru studenţii şi absolvenţii universităţilor din Rusia în căutare de socializare şi parteneri de dragoste. Platforma are funcţii similare cu cele de pe Facebook:
- butonul de like
- postare ştiri
- sincronizare cu alte reţele de socializare
- serviciul SMS
- mesagerie privată
- grupuri de comunităţi
- încărcare şi descărcare melodii, poze şi fişiere
Accesarea platformei a fost restricţionată temporar în Italia şi China, şi blocată definitiv în Ucraina.
În aprilie 2014, Durov a fost demis din funcţia de CEO, susţinând că anturajul lui Vladimir Putin au preluat compania. Motivul demiterii a fost acela că a refuzat să predea datele personale ale utilizatorilor Securităţii Federale Ruse.
Platforma ar putea fi atractivă pentru companiile din domeniul comerţului, IT şi mediul de afaceri din Uniunea Europeană, dar nu şi pentru organele de presă sau utilizatorii care vor să se exprime liber în privinţa regimului putinist din Rusia.
Care ar putea fi alternativa la Instagram?
Snapchat - este o aplicaţie americană similară cu Instagram pentru albume foto, un loc de refugiu pentru influencerii şi utilizatorii în căutare de prieteni dacă Instagram îşi va înceta activitatea pe continentul european. Pentru femeile pasionate de modă şi trenduri din Europa, trebuie luat la cunoştinţă că Kim Kardashian are şi acolo un cont public.
Tik-Tok, care este o platformă chinezească axată pe clipuri video într-un format mai interactiv, ar fi o altă opţiune pentru utilizatorii, celebrităţile şi influencerii din Europa.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe