Amorphis revine în România, în noiembrie, la Sibiu şi Bucureşti

Trupa finlandeză Amorphis revine în România şi va concerta la Sibiu, pe 8 noiembrie, şi la Bucureşti, pe 9 noiembrie, în cadrul turneului de promovare a celui mai nou album al său, "The Beginning of Times", informează organizatorii, Artmania.

Urmărește
12 afișări

Noul album Amorphis, al zecelea din discografia trupei, va fi lansat pe 27 mai.

România se numără printre ţările incluse în prima parte a turneului "The Beginning of Times", programat să înceapă în iunie şi să se încheie în 2012. Pentru fanii români, Amorphis susţine două concerte - la Sibiu, în Oldies Pub, pe 8 noiembrie, şi la Bucureşti, în Silver Church Club, pe 9 noiembrie.

În deschiderea concertelor celebrei formaţii, atmosfera va fi întreţinută de două trupe ce au fost special invitate de Amorphis pentru a creşte tensiunea show-ului. Primul concert are loc de la ora 20.00, iar accesul publicului se face începând cu ora 19.00.

"The Beginning Of Times", albumul cu numărul zece în discografia Amorphis, este considerat de finlandezi drept cel mai ambiţios proiect realizat în peste 20 de ani de existenţă. Noul album Amorphis, inspirat din mitologia finlandeză, pune în centrul său figura legendară a eroului Väinämöinen, a cărui poveste fascinantă este transpusă în cuvinte de către Pekka Kainulainen, unul dintre cei mai apreciaţi reprezentanţi ai artei contemporane finlandeze. Pe parcursul celor 12 piese, fanii se întâlnesc cu binecunoscuta melancolie dark rock Amorphis şi cu emoţiile intense născute din naturaleţea şi din pasajele mai agresive ale noilor linii melodice.

Partea vocală a albumului "The Beginning of Times" a fost înregistrată sub atenta coordonare a artistului Marco Hietala (Nightwish, Tarot) în studioul său din Kuopio. Mikko Karmila a mixat "The Beginning of Times", iar coperta îi aparţine lui Travis Smith şi reprezintă la nivel vizual esenţa mitologică a naşterii lumii dintr-un ou de aur.

Pe lângă România, turneul "The Beginning of Times" va mai include ţări precum: Finlanda, Germania, Japonia, Taiwan, Belgia, Cehia şi Slovacia. Cu ocazia concertelor ce vor fi susţinute în luna noiembrie la Sibiu şi la Bucureşti, finlandezii vin pentru a patra oară în România la invitaţia Artmania. Au mai fost în 2009, la Arenele Romane din Bucureşti, în 2008, la Romexpo (alături de Haggard) în Capitală şi, în 2006, în cadrul festivalului Artmania de la Sibiu.

Biletele pentru cele două concerte pot fi achiziţionate online, de pe shop.artmania.ro, myticket.ro, eventim.ro, vreaubilet.ro sau prin reţelele de distribuţie Eventim, Diverta şi Vreau Bilet, la preţul de 60 de lei până pe 13 august, de 75 de lei până în noiembrie şi de 85 de lei în ziua evenimentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici