Ansamblul "Cindrelul - Junii Sibiului" va susţine un spectacol de Dragobete la Cluj

Ansamblul folcloric profesionist "Cindrelul - Junii Sibiului" va susţine, marţi, la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca, un spectacol extraordinar de Dragobete, în program fiind prevăzute colaje de jocuri populare din toate zonele ţării, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
24 afișări

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, "Cindrelul - Junii Sibiului", ansamblul instituţiei, va susţine, marţi, de la ora 19.00, un spectacol extraordinar, de Dragobete, la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca.

"Din program fac parte colaje de jocuri populare din Transilvania, Bihor, Câmpia Transilvaniei şi Maramureş. Periplul coregrafic continuă cu suite de jocuri tradiţionale din Banat, Dobrogea, Mehedinţi, Moldova şi se încheie cu Valea Târnavei şi Valea Hârtibaciului", se arată în comunicat.

Soliştii vocali ai ansamblului vor interpreta cântece de dragoste din zona etnografică a Sibiului, precum şi din ţara întreagă, în acompaniamentul orchestrei, iar saxofonistul Adrian Neamţu va susţine un solo instrumental.

Coregrafia spectacolului este semnată de Silvia Macrea, iar conducerea muzicală de Gabriel Popescu.

Spectacolul este intitulat "Dansând cu Dragobetele" şi este organizat de Consiliul Judeţean Cluj şi de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici