Arad: Primul muzeu vânătoresc din vestul ţării, deschis la Castelul Macea

Primul muzeu vânătoresc din vestul ţării a fost deschis publicului, sâmbătă, la Castelul Macea din judeţul Arad, printre trofeele expuse aflându-se unele medaliate cu aur la concursuri naţionale sau provenind de pe fondul de vânătoare de la Socodor, din perioada vizitelor lui Nicolae Ceauşescu.

Urmărește
39 afișări

Muzeul cinegetic a fost deschis în incinta Castelului Macea, aflat la aproximativ 25 de kilometri de municipiul Arad, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Muzeul a fost amenajat de Universitatea de Vest "Vasile Goldiş" din Arad în fostul pavilion de vânătoare al Castelului Macea, fiind al treilea din ţară, după cele existente la Posada şi Sibiu, şi primul din vestul României.

"Dorim să reînnodăm firul tradiţiei muzeistice de factură vânătorească din România. Colecţia de trofee, unele medaliate cu aur la concursuri naţionale, provine din donaţii de la pasionaţii de vânătoare, dar şi de pe fondul de vânătoare de la Socodor, preferat în trecut de Nicolae Ceauşescu", a declarat, la inaugurare, Aurel Ardelean, rectorul universităţii.

Muzeul cuprinde trofee de cerbi, lupi, urşi, mistreţi, vulpi, râşi şi o serie de păsări.

Pe lângă trofee, sunt expuse panouri care redau imagini cu specii de vânat surprinse în habitatul lor natural, arme de vânătoare sau diferite obiecte utilizate în cinegetică.

Responsabilii universităţii şi autorităţile locale din Macea speră că muzeul va deveni o atracţie pentru turişti, alături de celelalte obiective aflate la castel, respectiv Grădina Botanică, Muzeul Botanic, Muzeul Etnografic şi Muzeul Caricaturii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici