Artistul care l-a tatuat pe Mike Tyson dă în judecată producătorii filmului "The Hangover 2"

Artistul care i-a făcut lui Mike Tyson celebrul tatuaj de pe faţă a dat în judecată Warner Bros., producătorii comediei "The Hangover 2", a cărei lansare este programată pe 26 mai, pentru că un personaj din film are un tatuaj similar, relatează Reuters.

Urmărește
9 afișări

S. Victor Whitmill, un artist de tatuaje premiat, cere să fie oprită lansarea filmului pe motiv că au fost încălcate drepturile de autor pe care le deţine asupra tatuajului pe care i l-a făcut lui Mike Tyson pe faţă, în 2003, la Las Vegas. "Când domnul Whitmill a creat Tatuajul Original, domnul Tyson a fost de acord ca cel dintâi să fie proprietarul operei şi prin urmare să deţină drepturile de autor asupra Tatuajului Original", se arată în plângerea înaintată joi la tribunalul federal din Missouri.

Un tatuaj similar se regăseşte în film pe faţa personajului interpretat de Ed Helms.

Warner Bros. nu a făcut încă vreun comentariu privind această plângere şi solicitarea să fie opriţi de la a lansa a doua parte a comediei de succes "Marea mahmureală/ The Hangover".

Designul tatuajului din film este într-adevăr foarte asemănător originalului. Le va fi greu celor de la Warner Bros. să se apare susţinând că asemănarea este întâmplătoare, deoarece, în film, tatuajul în cauză pare să facă referire în mod direct la Tyson, care a apărut în prima comedie "Marea mahmureală"

Pe de altă parte, casa de producţie ar putea susţine că în acest caz nu se aplică prevederile legate de drepturile de autor, fie pentru că ar fi modificat designul suficient de mult cât să nu constituie o încălcare, fie pentru că folosirea sa în film este descriptivă sau parodică.

Fanii filmului "Marea mahmureală/ The Hangover" îşi amintesc cu siguranţă prestaţia plină de umor a fostului campion mondial la box Mike Tyson în această comedie, lansată pe marile ecrane în 2009 şi care s-a bucurat de un imens succes de casă - încasări de 467,4 milioane de dolari pe plan mondial.

"The Hangover 2" îi va aduce din nou împreună pe marile ecrane pe Zach Galifianakis, Bradley Cooper, Ed Helms şi Justin Bartha, care au interpretat în filmul din 2009 rolurile a patru prieteni plecaţi într-o călătorie plină de peripeţii la Las Vegas, pentru a organiza o petrecere a burlacilor. În continuare, acţiunea se va petrece la Bangkok, iar Todd Phillips asigură şi de această dată regia filmului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici