- Home
- Life-Entertaiment
- (30.08.2024, 12:36)
Assos: Bijuteria din Nordul Egeei din Turcia
Assos, este situată în districtul modern Ayvacık din Çanakkale la poalele muntelui Ida şi este considerată drept una dintre cele mai frumoase destinaţii de lângă Marea Egee
Urmărește
391 afișări
Assos: Bijuteria din Nordul Egeei din Turcia
Assos oferă numeroase golfuri şi plaje unde poţi practica diferite sporturi acvatice. Golfuri frumoase, precum Kadırga şi Sivrice, plaje impecabile precum Sokakağzı şi multe alte locuri încântătoare precum Portul Antic.
Golful Kadırga, pe de altă parte, se remarcă prin ţărmul său lung şi larg şi statutul de Plajă cu Steag Albastru. Deşi ţărmurile sunt în mare parte alcătuite din pietre mari, oamenii obişnuiesc să sară în mare de pe pontoanele din lemn. Este important de menţionat că marea de aici se încălzeşte puţin mai târziu din cauza locaţiei sale geografice, iar apele sale sunt mai reci în comparaţie cu Marea Mediterană. O altă caracteristică a Assos-ului este dată de diversitatea opţiunilor de cazare. Poţi alege între locuri de camping pentru excursii de o zi, pensiuni mici, hoteluri luxoase şi confortabile şi hoteluri de tip boutique.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
Crin Antonescu: Georgescu, o fantomă periculoasă şi un drog ieftin pentru democraţia românească
-
Antonescu: Preşedintele Iohannis nu funcţionează
Oraşul Antic din Assos
Ceea ce face coasta frumoasă a Assos-ului atât de captivantă este Oraşul Antic, aşezat pe un vulcan inactiv, devenit deal şi care oferă privelişti impresionante ale Egeei. Istoria oraşului datează din secolul al VI-lea î.Hr. Oraşul antic, care atrage atenţia astăzi cu zidurile sale înalte care s-au conservat bine până în zilele noastre precum şi prin alte structuri la fel de remarcabile care au fost descoperite în timpul săpăturilor arheologice şi ulterior incluse pe lista tentativă a Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO în mai 2017. Printre locuitorii săi faimoşi se numără filozoful Aristotel, care a fondat aici o şcoală de filozofie. Templul Athenei este un obiectiv turistic de neratat ale oraşului antic. Situat în Acropolele Assos, Templul Athenei este dedicat Zeiţei Atena, cunoscută ca protectoarea oraşului. Strălucitor cu coloanele sale şi priveliştea uimitoare a mării, structura este, de asemenea, semnificativă din punct de vedere arhitectural. Vizitarea acestui templu la cel mai înalt punct al oraşului, în special la apus, este o experienţă cu adevărat de neuitat. După ce admiri apusul, poţi explora alte părţi ale oraşului, cum ar fi Agora, Gimnaziul şi teatrul în aer liber.
Behramkale şi Împrejurimile
Satul Behramkale este o mică aşezare în interiorul zidurilor oraşului antic. Mergând pe străzile înguste ale satului, dai peste case istorice care sunt exemple excelente de măiestrie arhitecturală din piatră. În plus, femeile din sat vând suveniruri şi produse alimentare de casă la standuri amplasate pe străzi sau în magazine. Este posibil să găseşti aici multe produse locale şi naturale, de la diverse ierburi şi ulei de măsline până la „tarhana” de casă, o supă delicioasă cu legume, iaurt acru, ierburi, condimente aromate.
Satul are, de asemenea, o moschee şi un pod care datează încă din perioada otomană. Moscheea Hüdavendigar, construită în secolul al XIV-lea cu un plan pătrat şi o singură cupolă, este notabilă pentru motivele geometrice complicate de pe mihrab-ul său. Podul Hüdavendigar, peste pârâul Tuzla, aproape de Behramkale, este impresionant din punct de vedere arhitectural, cu arcadele sale meticulos lucrate. Poţi traversa acest pod elegant de 600 de ani, care este închis traficului auto. Assos este, de asemenea, o destinaţie care merită explorată datorită satelor frumoase din împrejurimi. Satele istorice precum Yeşilyurt şi Adatepe, aflate la doar o jumătate de oră de Assos, ar trebui să fie pe lista ta de must-see pentru regiune. Când vizitezi satul Adatepe, poţi explora Muzeul Uleiului de Măsline. Fiind primul muzeu de ulei de măsline din Turcia, acest complex îţi permite să observi toate etapele producţiei de ulei de măsline.
Aromele şi ingredientele din regiune
Assos, renumit pentru frumuseţea sa istorică şi naturală, este, de asemenea, o destinaţie gastronomică uimitoare, oferind o gamă impresionantă de arome regionale. Aici poţi găsi toate gusturile unice ale bucătăriei egeene, de la flori de dovlecel umplute până la fasole de mare. În restaurantele şi tavernele de lângă port, poţi savura preparatele specifice Assos-ului, cum ar fi salata de caracatiţă la grătar, peşte spadă pe frigărui, peşte de stâncă la grătar, supă de scorpion, calamari la grătar şi calamari umpluţi. Cu dealurile sale acoperite de măslini, Assos este, de asemenea, una dintre locurile populare ale Turciei, în special pentru uleiul de măsline. Poţi savura meze-uri făcute din legume, ierburi şi ulei de măsline şi poţi cumpăra uleiuri de măsline excelente. Nu uita să te răcoreşti cu faimosul sirop de mure din regiune în timpul zilei în Assos.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Melania Trump a atras toate privirile la ceremonia de învestire a Președintelui. George Enache, art director: „E o ținută greu de purtat dacă nu ai atitudinea corespunzătoare”
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: S-a ales locul unde va avea loc Eurovision 2025
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Survivor România 2025. Când începe noul sezon la Pro TV? „Transfer” de vedete de la Antena 1 direct în show-ul din Republica Dominicană!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:44
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
ieri, 22:37
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1063. Israelul propune transferul de arme ruseşti confiscate în Liban către Ucraina / KNDS din Germania colaborează cu Ucraina pentru reparaţii de echipamente militare / Zelenski vrea să pună capăt războiului „rapid, dar corect şi sigur” în 2025 / Zelenski afirmă că Ucraina lucrează la organizarea unei întâlniri cu Donald Trump