Autorităţile de la Sofia vor ca rachiul tradiţional bulgăresc să devină marcă înregistrată în UE

Autorităţile de la Sofia vor ca rachiul tradiţional bulgăresc - Rakia - să devină marcă înregistrată în Uniunea Europeană, a anunţat, miercuri, Miroslav Naydenov, ministrul bulgar al Agriculturii, citat de novinite.com.

Urmărește
88 afișări

Recunoaşterea acestui rachiu ca marcă înregistrată în UE "ar trebui să fie un obiectiv de interes naţional", a declarat Miroslav Naydenov. Angajaţii ministerului pe care îl conduce au pregătit deja un raport ce conţine documente oficiale care dovedesc faptul că această băutură bulgărească este produsă printr-un procedeu unic.

"Procesul de înregistrare a mărcii este îndelungat şi dificil. Ar fi trebuit să îl fi început încă din 2006", a adăugat Naydenov.

Statutul de marcă înregistrată în UE obţinut pentru această băutură va oferi Bulgariei posibilitatea de a impune alte taxe la rachiu, conducând la o reducere a preţului pentru un litru de rachiu de struguri cu circa 2 leva (1,4 dolari).

În plus, această decizie ar conduce la o scădere a producţiei ilegale de rachiu şi, implicit, la venituri mai mari intrate în bugetul de stat.

Rakia este o băutură alcoolică puternică, obţinută prin distilarea unor fructe fermentate. Rachiul este o băutură foarte populară în întreaga Peninsulă Balcanică, ce prezintă totuşi variaţii specifice fiecărei ţări. Conţinutul său de alcool este în mod obişnuit de 40%, însă rachiul produs în gospodăriile proprii poate fi mai puternic (50%-60%).

În Bulgaria, rachiul de struguri este servit în mod tradiţional la salata Shopska (preparată din roşii, ardei gras, ceapă, brânză etc.).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici