Directorul Societăţii de Transport Public din Alba Iulia, Stelian Nicola, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că autobuzul supraetajat are o înălţime de patru metri şi poate transporta până la 63 de persoane pe scaune, dintre care 38 pe puntea superioară, într-o zonă descoperită.
Nicola a spus că autobuzul este dotat cu podea coborâtă, trapă de acces pentru persoanele cu dizabilităţi şi are un loc pentru persoanele în scaun cu rotile.
El a adăugat că vehiculul va circula, pe toată perioada verii, pe liniile care leagă zona gării de cea istorică a municipiului, iar biletul va avea un tarif normal, respectiv 1,8 lei pentru o călătorie, valabilitatea biletului fiind timp de o oră.
„Alba Iulia se transformă treptat într-un oraş turistic, iar societatea noastră a vrut să ţină pasul din acest punct de vedere. Este un autobuz frumos şi cred că albaiulienii îl vor aprecia ca atare”, a spus Nicola.
La rândul său, primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că autobuzul se potriveşte cu strategia administraţiei locale, care vrea să construiască „un oraş frumos care să atragă un număr tot mai mare de turişti”.
Autobuzul supraetajat pus în circulaţie la Alba Iulia costă aproximativ 200.000 de euro, iar, potrivit reprezentanţilor Societăţii de Transport Public, este unicul de acest fel din Transilvania, în România mai existând astfel de mijloace de transport în comun în Constanţa şi Braşov.