Bernardo Bertolucci se pregăteşte să filmeze primul său lungmetraj 3D

Cineastul italian Bernardo Bertolucci a anunţat, miercuri, că următorul său film va fi turnat în 3D, declarând că pentru el acest lucru echivalează cu a se urca pe un "covor zburător", informează AFP.

Urmărește
1 afișare

Cineastul italian a făcut această comparaţie într-un interviu pe care l-a acordat presei italiene în ziua în care a împlinit vârsta de 70 de ani.

"Vreau să fac un nou film la toamnă, sunt într-o etapă foarte interesantă, plină de coborâri în minele şi galeriile creativităţii", a declarat Bernardo Bertolucci într-un interviu acordat postului de televiziune Sky TG-24.

"Vreau să îl fac în 3D, pentru că îmi place ideea de a urca pe covorul zburător pe care ni-l oferă această tehnologie", a adăugat autorul filmelor cult "Conformistul", "Ultimul tango la Paris" şi "Ultimul împărat".

"Vreau să utilizez tehnologia 3D într-o manieră diferită faţă de ceea ce s-a văzut în «Avatar» şi în alte filme caracterizate prin efectele speciale. Vreau să utilizez această tehnologie pentru a merge mai adânc în profunzimea personajelor pe care le creez", a precizat cineastul italian.

Filmul va avea la bază romanul "Io e te" al scriitorului italian Niccolo Ammaniti, care spune povestea de dragoste dintre câţiva adolescenţi.

Cel mai recent film regizat de Bernardo Bertolucci, "The Dreamers/ Visătorii", a fost lansat în anul 2003.

Cel mai celebru film al regizorului, născut pe 16 martie 1941, în apropiere de Parma, este "Ultimul tango la Paris" (1972), care prezintă relaţia sordidă, scandaloasă, bazată doar pe sex dintre un bărbat în vârstă şi o femeie tânără.

Bertolucci a realizat aproximativ 15 filme notabile, printre care se numără "Ultimul împărat" (1987), recompensat cu nouă premii Oscar, şi "Micul Buddha" (1993).

Bernardo Bertolucci a primit un Leu de Aur pentru întreaga carieră la ediţia din 2007 a Festivalului de film de la Veneţia şi a fost recompensat cu o stea pe Hollywood Walk of Fame în anul 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici