Britanicii au donat 386.600 de euro pentru amenajarea sanctuarului unde va trăi elefantul Anne

Cititorii cotidianului britanic Daily Mail au donat suma de 340.000 de lire sterline (386.600 de euro) pentru amenajarea primului sanctuar din Europa pentru elefanţi, unde îşi va petrece restul vieţii Anne, elefantul de circ maltratat de un îngrijitor român, relatează dailymail.co.uk.

Urmărește
4 afișări

În doar patru săptămâni, banii au început să "curgă" în contul deschis de publicaţia britanică Daily Mail cu scopul de a construi în comitatul Wiltshire un adăpost permanent pentru animale bătrâne care au trăit la circ şi în grădini zoologice, care se va numi Longleat Safari Park.

Sâmbătă, Daily Mail a dezvăluit în premieră planurile constructorilor pentru acest sanctuar unde elefantul Anne îşi va petrece restul zilelor. Complexul include o uriaşă clădire principală, gropi cu nisip încălzite, câteva lacuri şi numeroase zone unde Anne şi alţi cinci elefanţi vor putea să se joace şi să trăiască în linişte.

Traumele suferite de Anne, care la 59 de ani este cel mai în vârstă elefant din Europa, i-au emoţionat pe iubitorii de animale, după publicarea imaginilor şocante înregistrate de grupul pentru protecţia animalelor Animal Defenders International (ADI), care o arată pe Anne fiind lovită în repetate rânduri de un îngrijitor din România, al cărui nume este Nicolae Niţu, în adăpostul circului în care trăia.

Fotografiile şi înregistrările video au fost făcute publice la sfârşitul lunii martie.

Numeroase celebrităţi din Marea Britanie, precum Simon Cowell, Amanda Holden, Alan Titchmarsh şi Bill Oddie s-au alăturat acestei campanii publice de strângere de fonduri, ce a fost sprijinită şi de soţia prinţului Michael de Kent.

Bobby şi Moira Roberts, foştii proprietari ai elefantului Anne, s-au declarat îngroziţi în momentul în care au descoperit felul în care elefantul lor - pe care îl considerau ca un animal de companie - a fost tratat. Soţii Roberts şi-au dat acceptul ca Anne să fie transferată în sanctuarul de la Longleat.

Anne, care a ajuns deja la Longleat, s-a adaptat foarte bine noilor condiţii şi locuieşte acum într-un adăpost temporar de 13 acri (52.600 metri pătraţi).

Amenajarea sanctuarului permanent de la Longleat va continua în următoarele luni, iar adăpostul final va semăna cu un parc safari. Clădirea principală va avea încălzire centrală, iar pe terenurile din jur, vor exista numeroşi copaci, gropi cu nisip încălzite, cascade, iazuri cu apă şi câteva zone cu trunchiuri de copaci, unde Anne şi ceilalţi elefanţi vor putea să se joace şi să facă mişcare pentru a-şi întări musculatura trompei şi a gâtului. Zona îngrădită se continuă cu fâneţe de câteva hectare, unde animalele vor putea să se plimbe şi să se joace departe de ochii publicului.

Elefantul asiatic Anne a călătorit cu Super Circus încă din anii 1950, când a fost cumpărat de către părinţii proprietarului circului cu 3.000 de lire sterline.

Potrivit ADI, povestea tragică a elefantului Anne arată situaţia dificilă a animalelor de circ.

În urma dovezilor prezentate de organizaţia Animal Defenders International, proprietarul circului a declarat că îl va da afară pe îngrijitorul român, plătit cu 8.000 de lire sterline pe an pentru a avea grijă de Anne.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici